single
[1175]
162480

Na Touru tudi Froome

Avtor: Urban Kolman
22. 6. 2022, 17.00

Nekdanji zmagovalec kolesarske dirke po Franciji Chris Froome bo nastopil tudi na letošnji izvedbi največje dirke na svetu. Britanca je njegova ekipa Israel Premier-Tech danes postavila na seznam udeležencev za dirko, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Froome je doslej zadnjič zmagal na Touru leta 2017, pozneje pa je imel veliko težav predvsem zaradi posledic padca in poškodbe leta 2019. Zdaj 37-letni Britanec je prestižno dirko dobil štirikrat (2013, 2015, 2016 in 2017), na izvedbi leta 2022 pa ga čaka jubilejni deseti nastop.

“Super je, da bom lahko startal na svoji deseti dirki po Franciji. Letos sem res trdo delal in veselim se, da bom lahko dal vse od sebe. Imamo odlično moštvo, komaj čaka, da se bitka začne v Koebenhavnu,” je dejal Froome.

V njegovi ekipi so v postavi za Tour še izkušena Kanadčan Michael Woods in Danec Jakob Fuglsang, Južnoafričan Daryl Impey, Avstralec Simon Clarke, Kanadčan Hugo Houle, Latvijec Krists Neilands in Izraelec Omer Goldstein.

Tour, na katerem je v zadnjih dveh letih slavil slovenski as Tadej Pogačar, se bo letos začel 1. julija v danskem Koebenhavnu.

Vir: STA
Foto: EXPA/ R. Eisenbauer  via Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več