single
[15]
118270

Na svetovnem prvenstvu na Pokljuki kar 337 tekmovalcev iz 38 držav

Avtor: Blaž Magdič
5. 2. 2021, 14.39

Prireditelji biatlonskega svetovnega prvenstva na Pokljuki so predstavili zadnje priprave na največje zimskošportno tekmovanje v Sloveniji doslej. Kot je razkril generalni sekretar organizacijskega odbora Tim Farčnik, je za Pokljuko prijavljenih 337 tekmovalcev iz 38 držav.

“Prizorišče je v sklepni fazi priprav. Do večera želimo v grobem pripraviti vse. Od jutri naprej se lotimo le detajlov,” je trenutne naloge opisal Farčnik in razkril še nekatere številke. V organizacijskem odboru bo sodelovalo 400 ljudi, skupaj z zunanjimi sodelavci 530, za sliko in novice s Pokljuke bo skrbelo več kot 380 predstavnikov medijev.

Prireditelji si še vedno želijo, da bi si Pokljuko ogledalo vsaj minimalno število gledalcev. Predsednik organizacijskega odbora Jelko Kacin je na željo tekmovalcev, da bi jih bodrilo vsaj nekaj navijačev, naznanil, da bi lahko prišli navijati zdravstveni delavci.

V organizacijskem odboru idejo o zdravstvenih delavcih vidijo tudi kot zahvalo za boj proti covidu-19, pa tudi kot močan signal podpori cepljenju v času epidemije in tudi kot signal, da se razmere počasi urejajo in da bodo gledalci spet kmalu sestavni del športnih tekmovanj. “Upamo, da bodo prihodnje sprostitve ukrepov za zajezitev širjenja epidemije, ki se obetajo, to tudi omogočile,” še pravi Farčnik.

Pri izvedbi že vse od prvega tekmovanja v sezoni 1992/93 sodeluje Peter Zupan, predsednik ŠD Pokljuka, v okviru katerega deluje organizacijski odbor. “Izredno sem zadovoljen, da sem lahko že na drugem svetovnem prvenstvu na Pokljuki. Prvo je bilo povsem drugačno, drugačno je na neki način tudi to drugo, izvajamo ga pod drugačnimi pogoji, a tudi v drugačni pripravljenosti prizorišča. V zadnjih dveh letih smo dosegli velik napredek v urejenosti prizorišč. Odpravili smo tiste grehe, ki so nastali pri nastajanju centra ter uredili smo proge, pomembno pa je da smo rešili težave napajanja z energijami in optično omrežje.”

Letošnja zima je pokljuškim delavcem povzročila tudi nemalo težav. “Veseli smo nenormalno visoke snežne odeje zaradi prog, a imeli smo tudi veliko dodatnega dela. Verjamem, da bo SP uspešno, za kar se bodo organizatorji potrudili. Res smo vložili veliko napora. Sprva smo načrtovali, da bo v projektu sodelovalo kar 700 ljudi, ker ne bo navijačev, v izvedbi sodeluje 400 sodelavcev,” še pravi Zupan, ki poudarja, da gre za uspešno kombinacijo izkušenih in mladih.

Prvenstvo na Pokljuki bo na sporedu med 9. in 21. februarjem, prireditelji pa bodo razdelili 12 kompletov odličij.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več