single
[1176]
166154

Na Švedskem poleg Gajserja in Pancarja tudi mladi Peklaj

Avtor: Urban Kolman
3. 8. 2022, 14.55

V nedeljo se vrača motokros. Tokrat se karavana seli na Švedsko, kjer bodo na delu kar trije Slovenci. Timu Gajserju in Janu Pancarju se bo tokrat ponovno pridružil mladi Jaka Peklaj, ki bo nastopil v razredu EX125. Gajser ima v skupnem seštevku razreda MXGP 122 točk prednosti pred drugim Seewerjem in bi se z novo zmago resno približal novemu naslovu svetovnega prvaka.

Mladi Slovenec v skupnem seštevku razreda EMX125 zaseda 35. mesto, zbral je 17 točk. V razredu je bilo organiziranih 7 dirk, Peklaj se je udeležil petih. Izpustil je uvodno dirko v Veliki Britaniji, prav tako je manjkal na zadnji dirki v Flandriji.

Najboljši rezultat sezone je dosegel na svoji prvi, skupno drugi dirki sezone v Trentinu, ko je bil skupno 18. in je osvojil 10 točk. Na prvi dirki je zasedel 12., na drugi 20. mesto. Formo je nadaljeval tudi v Latviji, kjer je končal na 20. mestu in osvojil 5. točk. Na prvi dirki ja po padcu odstopil, na drugi je zasedel odlično 16. mesto.

V nadaljevanju sezone se je udeležil tudi naslednjih treh dirk v Španiji, Franciji in Nemčiji. Najslabši rezultat sezone je dosegel v Španiji, kjer je končal na 35. mestu. V Franciji in Nemčiji je bil na koncu skupno 28., a je v Franciji zaradi dobre prve vožnje dobil novi 2 točki.

VN Švedske v nedeljo od 13.00 dalje na Š1!

Foto: HRC Honda

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več