single
[38]
170738

Na strelskem SP v Osijeku štirje člani družine Maček

Avtor: Blaž Magdič
19. 9. 2022, 22.10

Strelska tekmovanja najvišje kakovostni ravni si sledijo kot po tekočem traku. Po evropskih prvenstvih s puško šibrenico v ciprski Larnaki in z malokalibrskem orožju na 25 in 50 metrov v poljskem Vroclavu se bo strelska smetana zbrala v hrvaškem Osijeku, kjer bo med 20. septembrom in 9. oktobrom svetovno prvenstvo v trapu in skeetu.

Slovenija bo pod vodstvom selektorja Nikolaja Mejaša v slavonsko prestolnico odpotovala s šestimi strelci in dvema strelkama, kar polovico izbrane vrste, ki bo nastopila na posamičnih in ekipnih tekmah v trapu, pa bo tvorila družina Maček.

Evropski prvak iz avstrijskega Leobersdorfa 2018 ter nosilec dveh bronastih odličij iz Beograda 2011 in Pragerskega 2015 Boštjan Maček ter njegova mlajša sestra Jasmina bosta nastopila v članski kategoriji, z močno konkurenco pa se bosta v mladinski kategoriji spopadla tudi sinova najboljšega slovenskega strelca na glinaste golobe – 16-letni Lan in 20-letni Rene Maček.

Slednji je v polnem sijaju zablestel že pred tremi leti na svetovnem prvenstvu v italijanskem Lonatu, kjer je na posamični tekmi mladinske tekme osvojil odličje bronastega leska.

Poleg Boštjana in Jasmine Maček bosta v članski konkurenci nastopila tudi Denis Vatovec in Tadej Kostanjevec, v mladinski konkurenci pa še Tea Topolovec in Anže Puc.

Najprej bodo na veliko sceno sredi tega tedna stopili mladinci, članski posamični boji v trapu pa bodo na sporedu med 26. in 28. septembrom. Jasmino in Boštjana Mačka nato v četrtek, 29. septembra, čaka še mešana ekipna tekma, dan kasneje pa bodo Vatovec, Kostanjec in Maček nastopili še na moški ekipni tekmi.

Na zadnji veliki tekmi v Larnaki se je najbolj izkazal Boštjan Maček. Sijajni strelec iz Prekmurja, ki je letos praznoval 50. rojstni dan, je na posamični tekmi zasedel 15., Vatovec 28., Kostanjevec pa 47. mesto.

Edina slovenska predstavnica v tej olimpijski disciplini Jasmina Maček je po obetavnem prvem dnevu, ko je bila med “top 10”, na koncu osvojila 23. mesto. Družinska naveza Maček je na mešani ekipni tekmi zasedla 19., moška reprezentanca – nastopila je v isti postavi, kot bo v Osijeku – pa je ekipno tekmo končala na 13. mestu.

Na letošnjem svetovnem prvenstvu v Osijeku bo nastopilo okoli 700 strelcev in strelk iz 77 držav, tudi na tem tekmovanju – tako kot v drugih športih – pa ne bodo nastopili strelci in strelke iz Rusije in Belorusije zaradi ruske vojaške invazije na Ukrajino.

 

Foto: Šport TV
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hrvaški ostrostrelec z evrogolom Stuttgartu pred nosom ukradel zmago...Več

2

Bayern v hudih težavah? Umaknite se, prihaja kapetan s torpedom v nogah (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Ajdovski Messi” na futsal debiju dosegel gol s peto, s podplatom pa dvignil publiko na noge...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Odprta knjiga Juventusovih skrbi...Več

2

Nov vlagatelj, novi sponzorji, novi igralci, a stari cilji in želje...Več

3

Najboljši strelec lige Nova KBM Bilić: “Osebna statistika ni pomembna, če ekipa ne zmaguje”...Več