single
[38]
219052

Na Šport TV se pričenja EP v strelstvu: Slovenski tekmovalci lovijo kvote za Pariz

Avtor: Lamin Diallo
29. 2. 2024, 08.19

Člani slovenske strelske reprezentance so že pred dnevi odpotovali v madžarski Györ, kjer bo do konca tedna potekalo evropsko prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem. V članski zasebi slovenske reprezentance bo tekmovalo 5 članic in 3 člani. Mladinka Manja Slak je v torek v streljanju z zračno pištolo na 10 metrov osvojila srebro.

Med članicami s puško bodo tekmovale Urška Hrašovec, Urška Kuharič, Klavdija Jerovšek, Sonja Benčina in Živa Dvoršak, med člani pa Luka Lukić in Blaž Lužar. V moški članski konkurenci s pištolo bo Slovenijo zastopal Jože Čeper. “Cilji so visoki, ker se v vsaki disciplini delita po dve olimpijski kvoti. Tretjina tekmovalcev v vsaki disciplini gre po olimpijsko kvoto, tako da bo boj hud. Rezultati verjetno ne bodo tako visoki kot na svetovnih pokalih, ker gre vendarle za EP in se bodo roke malo boj tresle,” je v pogovoru za STA dejala vodja reprezentance Andreja Vlah.

Ta je priznala, da bodo roke verjetno nemirnejše tudi v slovenski vrsti. “Seveda se bo kaj zatreslo, želje so velike. Vsak član si želi olimpijsko kvoto ali priti do 16. mesta, ker ta uvrstitev na EP prinaša kategorizacijo Olimpijskega komiteja Slovenije in bonitete za naprej,” je o konkretnejših ciljih spregovorila Vlah in dodala da bo težko, saj so pri nekaterih slovenskih tekmovalcih prisotna dnevna nihanja. “Gre ali pa ne,” je dodala Vlah.

Ta je pojasnila, da bo lov na olimpijske kvote mogoč še na olimpijskih kvalifikacijah v Rio de Janeiru, na 25 in 50 metrov pa se bo olimpijski lov končal v Osijeku. Je pa Vlah poudarila, da so imeli ogromno priprav, med najbolj konstantnimi sta v zadnjem obdobju Klavdija Jerovšek in Urška Hrašovec, da pa na treningih vsi dosegajo dobre izide, te pa je treba prenesti na tekmo. Kar zadeva te 10-metrske discipline, pa Vlah še pravi, da pravih izgovorov ni, saj da so v Sloveniji za takšno streljanje odlični pogoji.

Obetavna slovenska strelka Manja Slak je že v torek v mladinski konkurenci v streljanju z zračnim orožjem na 10 metrov v Györu osvojila drugo mesto mesto z zračno pištolo v konkurenci mladink. “To je moj srečen dan in imam to, kar sem si želela,” je v prvem odzivu za Strelsko zvezo Slovenije povedala 17-letna slovenska reprezentantka, ki je v finalu napredovala s četrtega na drugo mesto. Dodatno težo kolajni daje dejstvo, da je sploh prva v obdobju samostojne Slovenije v mladinski konkurenci. Še v obdobju Jugoslavije pa sta odličja na EP v mladinski konkurenci osvojila le Franc Peternel ml. (1977 zračna pištola) ter Rajmond Debevec (1980 zračna puška in 1983 malokalibrska puška).

Foto: Manja Slak z osvojenim srebrom v konkurenci mladink

Vir: STA
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Šeško dosegel svoj 9. zadetek v Bundesligi in Leipzigu pomagal do nove zmage...Več

2

Jošt Pišek za Šport TV: Lahko smo konkurenčni in proti Olimpiji ustvarimo pozitiven rezultat (VIDEO)...Več

3

Pancar za Šport TV: ”Na zadnjo dirko sem se odpravil brez opravljenega treninga”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sanjska Slovenija v sanjskih Stožicah: Cristiano in soigralci pokleknili z 2:0!...Več

2

BLOG: Čas je za Elšnika, Karničnika, Iličića, Topalovića… Pridete?...Več

3

Bogatinov in Kosić zadnji žrtvi trenerskih menjav v PLT...Več