pismo ikona
šport TV 1 logo
08:45
Lazio - Chievo Serie A
šport TV 2 logo
09:45
Napoli - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
09:15
Finale: Triglav - Cinkarna Celje, druga tekma Slovenska liga, članice

Na Rogli že enajsti smučarski kamp za paraplegike

Avtor: Blaž Magdič
18. 1. 2019, 13.50

Smučanje je priljubljen šport tudi pri invalidih. Le ti pa bodo množično smučali prihodnji teden, od 22. do 24. januarja. Na Rogli je vse
pripravljeno za 11. NLB smučarski kamp za paraplegike,ki ga Zveza paraplegikov Slovenije organizira že od leta 2009.

“Zveza paraplegikov Slovenije že enajstič zapored pripravlja smučarski kamp za paraplegike, ki so po poškodbi hrbtenjače pristali na invalidskem vozičku. Zelo veliko naših članov je pred poškodbo že aktivno smučalo zato želimo, da se njihova aktivnost tokrat v sedečem položaju nadaljuje in da se zaradi poškodbe ne poslovijo od belih strmin. Kot vsako leto nam priskočijo na pomoč prostovoljke iz Zdravstvene fakultete v Ljubljani, saj je začetek za nove poškodovance težek in jim je potrebno nuditi veliko pomoči. Letos nam je NLB banka d.d. priskočila na pomoč s sponzorskimi sredstvi, zato bomo še lažje izpeljali zastavljene cilje. Vsem udeležencem pa želimo čim več užitkov na 11. NLB smučarskem kampu za paraplegike,” ob že enajsti izvedbi kampa napove Gregor Gradner, vodja smučarskega kampa na Zvezi paraplegikov Slovenije.

“Davnega leta 2009 je Zveza paraplegikov Slovenije skupaj z Galom Jakičem izvedla 1 . smučarski kamp za paraplegike v Kranjski Gori. Na zvezi smo želeli privabiti čim več članov v ta zimski šport. Ocenjujemo, da nam je več kot uspelo. Danes se aktivno ali malo manj aktivno ukvarja s to disciplino več kot 30 oseb, kar je za naš slovenski prostor zelo dober rezultat,” se v zgodovino zazre Gradner.

Pri izvedbi kampa že 11. sezono sodeluje tudi oddelek za delovno terapijo zdravstvene fakultete v Ljubljani, smučarjem na Rogli se bodo tudi letos pridružili prostovoljci, ki so študenti visokošolskega strokovnega programa delovna terapija. Mentorica študentom prostovoljcem bo tudi to pot predavateljica za oddelku za delovno terapijo Alenka Plemelj.

 

Foto: Zveza paraplegikov Slovenije
Vir: Zveza paraplegikov Slovenije

 

Priporočamo še

1

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

2

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

3

Nedelja za zgodovino: Gajser na robu solz z navijači pel himno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

2

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več

3

VIDEO: Tim Gajser razveselil slovenski ovinek in švignil mimo Cairolija...Več