KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[15]
188465

Na preizkusu planiške letalnice je šlo že vse do 247 m , a s padcem

Avtor: Rene Vidmar
29. 3. 2023, 19.00

Smučarski skakalci so preizkusili letalnico v Planici, ki bo te dni do konca tedna prizorišče zadnjih preizkušenj svetovnega pokala. Kot prvi je uspešno poletel Bor Pavlovčič, pristal je pri 207 metrih, najdlje pa je odneslo Ernesta Prišliča, kar 247 metrov, a je pri tem padel. Najdaljši polet brez padca pa je uspel Ožbetu Zupanu z 225 metri.

Skupno je na preizkusu letalnice nastopilo 21 skakalcev, enajst jih je doskočilo pri več kot 200 metrih. Po poletu Taja Ekarta, ki je padel, a jo po prvih informacijah odnesel brez večjih poškodb, so preizkus prekinili in zaradi neugodnih vremenskih razmer tudi odpovedali.

Tekmovalci bodo v četrtek ob 10.30 izpeljali kvalifikacije za petkovo posamično tekmo. Mesto na tekmi, ki se bo v petek začela ob 15. uri, bo lovilo 12 slovenskih skakalcev.

Slovenske barve bodo tako v kvalifikacijah zastopali Timi Zajc, Anže Lanišek, Lovro Kos, Patrik Vitez, Domen Prevc, Žak Mogel, Rok Masle in iz nacionalnega paketa še Tilen Bartol, Maksim Bartolj, Matija Vidic, Jernej Presečnik in Rok Oblak,

Po petkovi tekmi bo v soboto še ekipna preizkušnja, ta bo ob 10. uri, v nedeljo pa bo sledila še sklepna tekma 44. sezone najboljših 30 v svetovnem pokalu. Ta bo prav tako ob 10. uri.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več