šport TV 1 logo
20:00 PRVIČ
8. oddaja Futsal magazin
šport TV 2 logo
20:00
VN Limburga, 2. dirka MXGP
šport TV 3 logo
19:30
Nimes - PSG Ligue 1

Na Pokljuki spravljene snežne zaloge za svetovno prvenstvo prihodnje leto

Avtor: Blaž Magdič
24. 4. 2020, 21.18

Prireditelji svetovnega prvenstva v biatlonu, ki bo od 9. do 21. februarja prihodnje leto na Pokljuki, so naredili nov korak v pripravi na SP. Na Rudnem polju so shranili 19.000 kubičnih metrov snega za naslednjo sezono, kar bi zadoščalo za dve tretjini pokritja prog, so sporočili organizatorji.

Da bi se sneg obdržal do naslednje zime, so ga spravili pod polmetrsko odejo sekancev. “Ta del spomladanskih opravil nam je dobro znan in imamo potrebno tehniko za spravilo snega. So pa letos razmere zaradi varnostnih ukrepov posebne,” je o spravilu snega dejal prvi operativec na Pokljuki Brane Gomilar. Ta pravi, da zdaj čaka še na ustrezna dovoljenja, da uredijo še nekatere manjše posege na stadionu, in potem, ko bo skopnel ves sneg, pregledajo proge in po potrebi tudi tam poskrbijo za drobne popravke.

A spravilo snega je le zadnji del spomladanske priprave na SP. Prihodnji teden bodo imetniki pravic televizijskih prenosov s SP prejeli priročnik za televizijske ekipe, ki ga je organizacijski odbor iger pripravil skupaj s Televizijo Slovenija, Evropsko radio-difuzijsko mrežo in Mednarodno biatlonsko zvezo.

S tem je natančno določena tudi nova podoba prizorišča za prvenstvo. Novo je medijsko središče, povečana mešana cona, media-catering, novi so tudi položaji za televizije, televizijske studie in IBC, na skupaj več kot 4000 kvadratnih metrih.

V skladu s spremembami so novi tudi položaji za pripravo tekmovalcev in njihovo opremo, gostinskega šotora v velikosti 1200 kvadratnih metrov, spremenjen je tudi prometni režim, ki predvideva, da se bodo tako gledalci kot tudi delavci na Pokljuki in predstavniki medijev na Rudno polje vozili z organiziranim prevozom. Dostop bo omogočen le tekmovalcem in servisnim ekipam.

Nove in povečane so tudi tribune. Glavna tribuna bo imela med SP 7700 sedežev, dodatna pa 550. A vstop na tribune bo možen le s permanentnimi vstopnicami za SP, ki so v prodaji že od 24. januarja, ko je Pokljuka gostila svetovni pokal. Možno pa bo kupiti tudi vstopnice ob progah, kar je prav tako novost prireditve, skupaj pa bo tako kapaciteta za gledalce stadiona narasla na 13.000.

“Radi bi poudarili, da so tako rekoč vse novosti začasne narave. Smo v Triglavskem narodnem parku, kar Pokljuki daje poseben status, a tudi posebno odgovornost. Prav zato se tudi organizatorji trudimo dejavno zaščititi in ohraniti naravo v tem okolju,” o spremembah pravi podpredsednik organizacijskega odbora Tim Farčnik.

Z jasno sliko prizorišča se bodo na Pokljuki kljub težavam zaradi epidemije koronavirusa lahko nadaljevale priprave na SP po posameznih strokovnih področjih. Ob obilici rednega dela bosta naslednja večja dogodka na Bledu avgusta in septembra, ko sledita najprej sestanek televizij, ki bodo prenašale prvenstvo, nato pa še sestanek organizatorjev biatlonskih tekmovanj v sezoni 2020/21.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Goriški Iračan se je pošalil z Dinamove obrambe...Več

2

VIDEO: Pele do evrogola v stilu svojega brazilskega soimenjaka...Več

3

VIDEO: V Sevnici z brazilsko dvojno peto “zmešali obrambo”...Več

Najbolj brano ta mesec

1

»Ko medil se je Lille …«...Več

2

VIDEO: Gajser izpeljal Supermana brez posledic...Več

3

Iz Španije: Juve je želel Messija, a je Ronaldo rekel NE!...Več