single
[15]
154710

Na Pokljuki 40 ukrajinskih biatloncev

Avtor: Blaž Magdič
31. 3. 2022, 19.34

V osrednjem slovenskem biatlonskem centru na Pokljuki bo od danes dalje vadilo 40 mladih biatloncev iz Ukrajine, poroča časnik Delo. Za sodelovanje je poskrbel dolgoletni prvi trener slovenske reprezentance Uroš Velepec, ki je do letošnjih olimpijskih iger v Pekingu vodil ukrajinsko žensko vrsto.

Neposredno po igrah je prišlo do ruske vojaške invazije na Ukrajino in Velepec se po najboljših močeh trudi, da pomaga prijateljem v stiski.

Najprej je 54-letni slovenski trener s pomočjo Olimpijskega komiteja Slovenije na Pokljuko pripeljal štiri mlade ukrajinske biatlonce, ki se z mladinskih olimpijskih iger na Finskem niso mogli vrniti v domovino. Od danes dalje pa bo v centru na Pokljuki vadilo kar 40 mladih ukrajinskih športnikov.

“Pri tem se moram zahvaliti Borutu Farčniku, ki je zato izjemoma odprl hotel, saj je ta aprila vedno za goste zaprt. Vesel sem tudi, da so mi pri ministrstvu in zvezi v Ukrajini odobrili tudi prihod štirih spremljevalcev iz trenerskih vrst. Že občutek, da si ob vseh grozotah, ki so jih ti otroci že doživeli – saj prihajajo iz Černigova in Sumija, kjer so zares srditi spopadi -, primaknil svoj delež, je dober,” je za Delo povedal Velepec.

Ob tem spomnimo, da je za prve biatlonce in njihove najbližje Pokljuka vrata odprla tudi že neposredno pa napadu na to državo.

Velepčevih skrbi za prijatelje s tem še ni konec, saj je večina tekmovalcev in športnih delavcev iz ukrajinske reprezentance že na bojišču, ali pa čakajo na vpoklic. Na seznamu so tudi športnice in slovenski trener lahko le upa, da se bo vojna v Ukrajini čim prej končala.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Mariborčani zbrali vrhunce poslovilne tekme “največjega, ki je kadarkoli nosil vijolični dres” (VIDEO)...Več

2

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

3

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več