single
[1176]
169193

Na peti dirki državnega prvenstva pred Petrom Irtom le Bermanschläger

Avtor: Klemen Verlič
4. 9. 2022, 12.18

Člani ŠD MX Akademija Sašo Kragelj so uspešno izpeljali peto dirko sezone za točke državnega prvenstva Slovenije v motokrosu, ki je bila na sloviti radizelski progi v Orehovi vasi.

Peta dirka sezone za državno prvenstvo v motokrosu je potekala na sloviti radizelski progi v Orehovi vasi, ki so jo v ta namen pripravili prizadevni člani ŠD MX Akademije Saša Kraglja. Pri tem so naredili tudi nekaj manjših popravkov, vse z namenom, da bi bili vozniki čim bolj varni in hkrati, da bi v atraktivnim vožnjah lahko uživali tudi gledalci. Tekmovanje je štelo tudi za hrvaško državno prvenstvo, zato je bilo na stezi veliko število voznic in voznikov v posameznih kategorijah, ki so gledalcem ob progi ponudili številne zanimive vožnje in obračune za čim boljša mesta.

Vozniki najmočnejših kategorij MX2 in MX Open so štartali skupaj. Peter Irt (AMD Irt brothers) se je v prvo vožnjo podal najbolje in povedel. Toda vodilnemu v skupnem seštevku točkovanja za odprto državno prvenstvo Slovenije v razredu MX Open je vztrajno sledil Avstrijec Manuel Bermanschläger in Irta v desetem krogu prehitel ter tudi prvi pripeljal skozi cilj. Tretje mesto se je obetalo hrvaškemu vozniku Matiji Kelavi, a ga je malce pred ciljem prehitel rojak Luka Crnković. Tudi v drugo je bil Irt najhitrejši na štartu in znova je imel hitro tesno za seboj Bermanschlägerja. Oba sta se vsekozi ostro borila, vnovič pa je krajšo potegnil Irt, ki je v trinajstem krogu Avstrijca spustil predse in spet v cilj pripeljal drugi. Za prvima dvema je ciljno črto tudi v drugo tretji prečkal Crnković, takšen pa je bil nato tudi vrstni red na odru za zmagovalce.

Tudi v kategoriji MX2 so dirkači demonstrirali, da so izvrstno pripravljeni. Največ je zopet pokazal Luka Milec (AMD Orehova vas), ki je bil prvi v prvi vožnji. Sedem sekund za njim je ciljno prevozil Jaka Peklaj (AMD šentvid pri Stični), tretji pa je bil hrvaški voznik Luka Kunić. Identično je bilo tudi v drugi vožnji, kar je pomenilo, da je skupna zmaga na dirki pripadla Milcu pred Peklajem in Kunićem.

Foto: Sportida.com
Vir: AMZS

 

Zadnje video vsebine

1

Ivo Jan: Aleš Mušič je bil izjemno nepopustljiv in zanesljiv hokejist...Več

2

VIDEO: Sablja na tekmi lige prvakov očistil pajčevino, Muršakovi zatresli kar desetkrat...Več

3

VIDEO: V Kopru s futsal vrtiljakom zmedli obrambo nasprotnika...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Saj ni res, pa je: Neuspešno poskušal zadeti s sredine, nato je vajo ponovil nasprotnik…(VIDEO)...Več

2

Ultimativna čast: Dres Aleša Mušiča za večno pod stropom Tivolija (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več