šport TV 1 logo
14:15
VN Italije, prva dirka MX2
šport TV 2 logo
14:15
Hajduk - Gorica Hrvaška liga
šport TV 3 logo
14:00
St. Etienne - Brest Ligue 1

Na Ljubnem v ogenj pet Slovenk

Avtor: Gregor Kovačič
8. 2. 2019, 09.36

Z današnjo prvo od treh tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske se bo na Ljubnem ob Savinji začel skakalni praznik pod Rajhovko. Na tekmi, ki se bo s prvo serijo začela ob 14. uri, bo nastopilo pet Slovenk. V četrtkovih kvalifikacijah je bila med njimi najboljša Urša Bogataj, ki je bila druga, Nika Križnar je zasedla šesto mesto.

Na današnji tekmi bodo poleg Bogatajeve in Križnarjeve nastopile še tri slovenske skakalke; Špela Rogelj, Katra Komar in Jerneja Brecl, brez prve od treh tekem pa je po kvalifikacijah ostala edina slovenska zmagovalka na Ljubnem doslej, Maja Vtič, zmagovalka leta 2016.

Predsednik organizacijskega odbora Rajko Pintar je povedal, da letos pričakujejo 62 tekmovalk iz rekordnih 18 držav, na ekipni tekmi pa bo nastopilo devet reprezentanc.

“Res me veseli, da bomo letos lahko ponovno pozdravili ves svetovni vrh. Z veseljem povem, da smo letos presegli rekord po številu držav. Vse dobre stvari v življenju so tri, zato smo se mi letos potrudili, da dobimo še tretjo tekmo v koledarju svetovnega pokala,” je dejal Pintar in za ljubenski trojček napovedal, da so organizatorji nared: “Mi smo pripravljeni. Pričakujemo veliko število gledalcev, zanimanja je veliko.”

Prirediteljem gre na roko tudi vreme, saj pričakujejo sončni konec tedna, ki naj bi po ocenah prinesel med štiri in pet tisoč gledalcev na dan.

Na Ljubnem, ki že osmo leto zapored gosti svetovni pokal, bodo prvič tri tekme. V petek in nedeljo posamični, novost pa je sobotna ekipna.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

VIDEO: Matevž Irt in njegova Francesca...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

Prepelič dobil bitko z Realom, s starim prijateljem prihaja v Ljubljano...Več

3

Gajser v ekskluzivnem intervjuju pred navijači: Nimam besed, neverjetni so! (VIDEO)...Več