šport TV 1 logo
20:25 V ŽIVO
Atalanta - Milan Serie A
šport TV 2 logo
18:55 V ŽIVO
Polfinale: Barcelona - Tenerife Španski kraljevi pokal
šport TV 3 logo
19:25 V ŽIVO
Nexe - Hannover-Burgdorf EHF pokal

Na Ljubnem v ogenj pet Slovenk

Avtor: Gregor Kovačič

Z današnjo prvo od treh tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske se bo na Ljubnem ob Savinji začel skakalni praznik pod Rajhovko. Na tekmi, ki se bo s prvo serijo začela ob 14. uri, bo nastopilo pet Slovenk. V četrtkovih kvalifikacijah je bila med njimi najboljša Urša Bogataj, ki je bila druga, Nika Križnar je zasedla šesto mesto.

Na današnji tekmi bodo poleg Bogatajeve in Križnarjeve nastopile še tri slovenske skakalke; Špela Rogelj, Katra Komar in Jerneja Brecl, brez prve od treh tekem pa je po kvalifikacijah ostala edina slovenska zmagovalka na Ljubnem doslej, Maja Vtič, zmagovalka leta 2016.

Predsednik organizacijskega odbora Rajko Pintar je povedal, da letos pričakujejo 62 tekmovalk iz rekordnih 18 držav, na ekipni tekmi pa bo nastopilo devet reprezentanc.

“Res me veseli, da bomo letos lahko ponovno pozdravili ves svetovni vrh. Z veseljem povem, da smo letos presegli rekord po številu držav. Vse dobre stvari v življenju so tri, zato smo se mi letos potrudili, da dobimo še tretjo tekmo v koledarju svetovnega pokala,” je dejal Pintar in za ljubenski trojček napovedal, da so organizatorji nared: “Mi smo pripravljeni. Pričakujemo veliko število gledalcev, zanimanja je veliko.”

Prirediteljem gre na roko tudi vreme, saj pričakujejo sončni konec tedna, ki naj bi po ocenah prinesel med štiri in pet tisoč gledalcev na dan.

Na Ljubnem, ki že osmo leto zapored gosti svetovni pokal, bodo prvič tri tekme. V petek in nedeljo posamični, novost pa je sobotna ekipna.

Foto: Sportida.com

Vir: STA

Priporočamo še

1

BLOG: Poker, ki te lahko drago stane...Več

2

BLOG: Evropski pokali kmalu brez pravila zadetka v gosteh?...Več

3

Kako je Vinícius Júnior zavzel svoje mesto na belem dvoru?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kopitar o Dončiću: Ne obnaša se kot devetnajstletnik...Več

2

POTEZA LETA: Vratarka ubranila, čeprav žoge sploh ni videla (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Huda poškodba Birse, ki si je zlomil kar dve kosti...Več