pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Sassuolo - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
01:15
Marseille - Angers Ligue 1
šport TV 3 logo
01:00
Amiens - Marseille Ligue 1

Na KZS-ju potrdili: Trifunović ni več selektor!

Avtor: Blaž Magdič
28. 3. 2020, 12.19

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Matej Erjavec je v pogovoru za časnik Dnevnik dejal, da Rado Trifunović ni več selektor moške reprezentance, a da bo v nekakšni obliki zagotovo ostal del izbrane vrste.

Prvi mož košarkarske družine ne skriva, da je KZS v stiku z enim najboljših evropskih trenerjev Dimitrisom Itoudisom, dolgoletnim strategom moskovskega CSKA, ki je pod vodstvom grškega strokovnjaka dvakrat osvojil evroligo v letih 2016 in 2019.

“V tem trenutku do uradnega sodelovanja še ne more priti, saj ne mi ne Itoudis ne vemo, kako bodo stvari potekale naprej. Sva pa v dnevnem stiku, a trenutno košarkarske teme niso v ospredju, temveč kaj kdo počne, kako so najine družine in podobno. V sredo sva se dogovorila, da o košarkarskih temah začneva znova govoriti, takoj ko bo zavladala določena stabilnost, torej da bo na mizi koledar klubskih in reprezentančnih tekmovanj,” je o pogajanjih z Itoudisom dejal Erjavec in dodal, da je Grk počaščen, da se je evropski prvak obrnil nanj, in da interes o sodelovanju obstaja na obeh straneh.

Erjavec je v pogovoru za Dnevnik dejal, da je skupaj z generalnim sekretarjem zveze Radoslavom Nesterovićem in ožjimi sodelavci iskal rešitev, ki bi prinesla nekaj več in se odločili za “kapitalca”, kar Itoudis nedvomno je. Po tej odločitvi je logično sklepati, da Trifunović ni več selektor Slovenije?

“Z Nesterovićem sva se s Trifunovićem pogovorila. Je odličen človek in velik profesionalec. Ob dejstvu, da bi lahko sodeloval z Itoudisom, je zastrigel z ušesi. Prepričan sem, da se lahko od njega vsak trener v Sloveniji veliko nauči,” je za omenjeni časnik dejal prvi mož KZS in navkljub slabšim izidom po sanjskem letu 2017, ko je Slovenija osvojil naslov evropskega prvaka, Trifunoviću namenil izbrane besede.

“Rado je dodana vrednost, saj je strokoven, ima čudovit odnos z igralci, ki mu zelo zaupajo, njegov angažma z njimi v smislu individualnih treningov, pogovorov in drugega pa je neprecenljiv. Res pa je, kar je priznal tudi sam, da ni v trenerski kondiciji, v smislu, da bi bil stalno v pogonu. Potem pride trenutek, ko moraš v treh dneh pripraviti taktiko s tistimi igralci, ki jih v tistem trenutku dobiš, kar ni lahko nikomur. So objektivni razlogi, zakaj se mu ni izšlo, bi ga pa vsekakor na košarkarski zvezi želeli zadržati kot del reprezentance še naprej,” je še dejal Erjavec.

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več