single
[4]
199475

Na Jesenicah zaposleni s sestavljanjem moštva za ubranitev naslova v alpski ligi

Avtor: Klemen Verlič
5. 8. 2023, 10.12

Začetek nove hokejske sezone je iz dneva v dan bližje. Tega se zavedajo tudi na Jesenicah, kjer so se aprila veselili naslova prvakov alpske lige.

Po enem največjih uspehov v zgodovini kluba pa stanje na Gorenjskem ob zaključku lanske sezone vseeno ni bilo rožnato. Potem ko so Jeseničani zamudili z oddajo prijave za nadaljevanje nastopanja v regionalnem tekmovanju, je bil pod vprašaj postavljen celo obstoj moštva. Možnost bankrota je klub hitro zanikal, čeprav naj bi finančne težave prebrodil s pomočjo hokejske zveze Slovenije.

Potem ko je postalo znano, da Jeseničani ne bodo zaigrali v ICE Hockey League, se je kot možnost omenjala tudi mednarodna liga IHL, ki jo je v lanski sezoni prav tako osvojila druga ekipa Jesenic. Vseeno pa je po pestrem začetku poletja klub razveselil svoje navijače z novico, da bodo Železarji v prihodnji sezoni v alpski ligi branili naslov.

Medtem, ko so jeseniški večni rivali v Ljubljani že pred nekaj časa sestavili moštvo za prihodnjo sezono in prav tako že začeli s pripravami, pa na Jesenicah zasedbo še sestavljajo. Ta bo v precejšni meri podobna lanski, le z manjšim številom tujcev in večjim številom mladih slovenskih hokejistov. Jesenicam so zvesti ostali številni nosilci igre kot so Žan Jezovšek, Eric Pance, Miha Logar, Erik Svetina, Žiga Urukalo in kapetan Gašper Glavič. Moštvo pa bo tudi v prihodnji sezoni s klopi vodil Gaber Glavič.

Ta bo imel na voljo tudi nekaj mladih talentiranih igralcev, ki se bodo prvič preizkusili na višji ravni. Mednje spadajo Matevž Seršen, Grega Pazlar, Tim Borse in njegov sin Bor Glavič, ki bo med vratnicama služil kot rezerva Žanu Usu. Izkušeni vratar je dres Olimpije znova zamenjal za jeseniškega, enako pa velja tudi za Tadeja Čimžarja. Podobno bi lahko kmalu storila tudi napadalca Gregor Koblar in Luka Kalan, medtem ko se je po treh sezonah v Franciji in Nemčiji v Podmežaklo znova vrnil tudi izkušeni Urban Sodja.

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Romunke po drami z obrambo v zadnjih sekundah do zmage nad Brazilkami...Več

2

Dobrosrčna poteza Tima Gajserja: Mladi navijač prejel dres in od sreče kar zajokal (VIDEO)...Več

3

Gerčar o Pradu: V najboljši formi je bil v začetku sezone (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sijajen uvod EURA za Slovenijo: Četa Matjaža Keka odščipnila točki favorizirani Danski...Več

2

Šeško tik pred podpisom nove pogodbe...Več

3

Bundesliga ponudila nov čudež: Po porazu s tremi, do zmage s štirimi goli za obstanek v ligi! (VIDEO)...Več