single
[4]
163254

Na Jesenicah v naslednji sezoni tudi mladi Hrvat

Avtor: Rene Vidmar
30. 6. 2022, 21.43

Gaber Glavič, trener slovenskih hokejskih podprvakov, igralcev Sij Acroni Jesenic, bo imel v naslednji sezoni v svoji vrsti tudi hrvaškega napadalca. Vodstvo kluba je v ekipo povabila 18-letnega Zagrebčana Lovra Kumanovića, ki je bil do zdaj član mlajših jeseniških selekcij.

Kumanović je svoje prve hokejske korake naredil v domačem Zagrebu. Napadalec, ki velja za zelo perspektivnega hokejista, se je jeseniškemu hokeju priključil že v sezoni 2018-2019, in sicer selekciji U-19. Jeseniška stroka je spoznala njegov potencial in ga v ekipi obdržala vse do pretekle sezone. Zdaj pa se je stroka odločila, da ga preizkusi tudi v višji ligi, član članske ekipe bo vsaj dve sezoni.

O odločitvi za povabilo Lovra v člansko ekipo je svoj komentar podal tudi glavni trener Gaber Glavič: “Lovro je zelo hiter in močan napadalec. Zelo tekmovalen, za ekipo pa bi naredi vse. Njegova hitrost po zunanji strani nam bo v ekipi velik doprinos pri hitri tranziciji v napad. Vesel sem da ostaja na Jesenicah.”

Svojega navdušenja ob ostanku pa ni skrival niti Lovro: “Veliko mi pomeni, ker imam ta klub že v srcu, čeprav sem šele 4 leta na Jesenicah. Veseli me, da bom del te zgodbe in verjamem, da bomo kot ekipa veliko dosegli. Navdušen sem, ker bom v članski ekipi in verjamem, da se bomo dobro razumeli. Veselim se tudi polnih tribun navijačev in upam, da nas bodo v tej sezoni podpirali kot doslej. Pričakujem trdo delo, borbo za mesto v članski ekipi in seveda čim boljši rezultat na koncu sezone.”

Vir: STA in HDD Sij Acroni Jesenice
Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več