single
[4]
169577

Na Jesenicah po uspešnem pripravljalnem obdobju v nizkem startu pred novo sezono alpske lige

Avtor: Klemen Verlič
8. 9. 2022, 12.26

Za hokejisti HDD Sij Acroni Jesenic so uspešni tedni priprav na novo sezono alpske lige. V njo se prenovljena zasedba podaja s šestimi zaporednimi zmagami na prijateljskih obračunih.

Na prvi prijateljski tekmi nove sezone je bil od Jesenic z 2:0 na Tirolskem boljši Pustertal. V Budimpešti je po slabem začetku Gorenjcev s 6:1 zmagala ekipa MAC. Precej bolje pa so se Železarji odrezali na tekmah v Sloveniji. Z zmagama nad Ferencvarošem s 4:1 in izbrano ekipo Slovenije s 5:0 se je edini slovenski predstavnik v alpski ligi veselil skupne zmage na poletni ligi na Bledu.

To pa je bil le začetek odličnih iger Jesenic v zadnjih tednih. Dobro igro v obrambi so Gorenjci pokazali na tekmi proti aktualnemu prvaku alpske lige Asiagu. Formo pa so podprvaki tega tekmovanja stopnjevali še ob zmagah nad Linzem s 3:2 in Kitzbühlom s 3:1. Piko na i so Železarji dodali še s torkovo domačo zmago nad madžarskim MAC-em, ki so se mu za poraz maščevali z izidom 4:2.

V svojo sedmo sezono v alpski ligi varovanci Gabra Glaviča torej vstopajo v odlični formi. Tudi letos imajo v regionalnem tekmovanju visoke cilje. Lovili bodo svoj krstni naslov, ki se jim je lani v odločilni tekmi finala proti Asiagu nesrečno izmuznil v zadnjih sekundah. Pri iskanju dobrih rezultatov jim bo letos pomagal tudi povratnik v Podmežaklo Žan Jezovšek.

“Vedeli smo, da bodo priprave na sezono zahtevne. Vsak trening smo garali in imeli tudi veliko tekem, tako da mislim, da smo pripravljeni na sezono. Tudi ko se bo sezona začela zares, bomo nadaljevali z našo igro. Moramo se le držati načrta in mislim, da bomo uspešni,” je za spletno stran kluba pred začetkom alpske lige dejal napadalec Jesenic.

Prvo tekmo nove sezone alpske lige Jesenice – Cortina si boste lahko ogledali v soboto ob 17.55 na Š3!

Foto:
Vir: HDD Sij Acroni Jesenice

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več