šport TV 1 logo
23:45
Fiorentina - Lazio Serie A
šport TV 2 logo
23:15
Napoli - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
23:00
New York Islanders - Washington NHL

Na Jesenicah do nedelje začetek lova na olimpijske igre

Avtor: Marko Premrl
6. 2. 2020, 08.24

Od danes so nedelje bodo Jesenice središče slovenskega hokejskega dogajanja. Slovenija gosti enega od treh kvalifikacijskih turnirjev predzadnjega kroga za uvrstitev na olimpijske igre v Pekingu 2022. Na zadnjo stopnjo kvalifikacij avgusta vodi le prvo mesto, tekmeci Slovenije bodo Hrvaška, Litva in Japonska.

Slovenci se zavedajo, da imajo jasen status favoritov, toda tekmecev ne bodo podcenjevali. “Vemo, kaj se od nas pričakuje, vemo, da smo mi favoriti. Moramo iti brez podcenjevanja. Kaj pa bo avgusta, je razmišljati že zdaj nesmiselno. Že dvakrat smo bili na OI in vemo, kakšen je občutek. To si želimo ponoviti, naredili bomo vse, da stopimo na to prvo stopničko in poskušamo še naprej na zadnji,” je pred začetkom turnirja razmišljal eden najizkušenejših v ekipi Jan Urbas.

Slovenija začenja lov na tretje olimpijske igre. Uspešno je nastopila v Sočiju 2014 in Pyeongchangu 2018; če bodo Slovenci domači turnir dobili, se bodo uvrstili na enega od treh zaključnih turnirjev avgusta. Na vsakem od teh bo na OI vodilo le prvo mesto.

Devet ekip sicer že ima vstopnice za naslednje OI. Razdelil so jih na podlagi jakostne lestvice iz lanskega leta, na igrah so tako že Kanada, Rusija, Finska,
Švedska, Češka, ZDA, Nemčija in Švica, eno mesto je rezervirano za gostiteljic iger Kitajsko.

Turnir se bo začel danes s tekmo Hrvaška – Japonska, Slovenci bodo prvič igrali ob 19. uri z Litvo. Dan pozneje bo na vrsti Hrvaška, po prostem dnevu pa bo v nedeljo še tekma z Japonsko.

Selektor Matjaž Kopitar je na Jesenice povabil 27 igralcev, na končnem seznamu pa jih je 23. Na seznamu so vratarji Luka Gračnar, Gašper Krošelj, Matija Pintarič, branilci Aljoša Crnovič, Kristjan Čepon, Blaž Gregorc, Miha Logar, Žiga Pavlin, Klemen Pretnar in Jurij Repe ter napadalci Tadej Čimžar, Žiga Jeglič, Luka Kalan, Gregor Koblar, Gal Koren, Anže Kuralt, Ken Ograjenšek, Robert Sabolič, Rok Tičar, Blaž Tomaževič, Jan Urbas, Miha Verlič in Miha Zajc.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več