šport TV 1 logo
15:00
Primorska - Krka Liga Nova KBM
šport TV 2 logo
15:45
Napoli - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
15:00
Polfinale: Leinster - Toulouse Champions Cup

Na Istrskem maratonu več kot 5000 tekačev

Avtor: Marko Premrl
14. 4. 2019, 10.22

Na letošnjem Istrskem maratonu, ki ga tokrat gosti piranska občina, na vseh trasah pričakujejo skupno več kot 5000 tekačev. Maraton bo športne navdušence vodil skozi lepote in zanimivosti slovenske Istre, letos pa se bodo organizatorji v duhu trajnostne naravnanosti v največji možni meri izognili uporabi plastike za enkratno uporabo.

Šesta izvedba Istrskega maratona je ponovno združila istrske občine, sicer pa bo osrednje prizorišče prireditve in cilj vseh tekov v Portorožu. Polmaratonci bodo startali iz Kopra, maratonci in rekreativni tekači pa iz Portoroža. Maratonci bodo pri tem obkrožili celotno obalo, trasa rekreativnega teka pa je kot vsako leto posvečena občini, ki gostuje maraton, in bo tako obkrožila polotok Seča, so sporočili organizatorji.

Na maratonu je izjemno pomembna trajnostna naravnanost, zato se organizatorji vsako leto trudijo iskati okolju prijazne rešitve. Letos se bodo v največji možni meri izognili uporabi plastike za enkratno uporabo, zato bodo na okrepčevalnicah na trasi uporabljali papirnate lončke, jedi pa bodo tekačem postregli na biorazgradljivih krožnikih.

Na startno-ciljnem prizorišču v Portorožu pričakujejo več kot 20.000 udeležencev, zato vzpodbujajo obiskovalce k uporabi skupinskih prevozov z avtomobili in prihodu dve uri pred startom.

Zaradi gneče je predvsem zelo priporočljivo parkiranje v Kopru in prevoz z avtobusom do Portoroža. Poleg rednih avtobusnih linij bodo potekali tudi brezplačni avtobusni prevozi za tekače in obiskovalce, ki bodo krožili med Koprom in Portorožem. Maratonci in rekreativci lahko danes svoje startne številke prevzamejo v Avditoriju Portorož, polmaratonci pa v Taverni v Kopru.

Za red in varnost bodo na maratonu skrbeli policisti, zdravstveno osebje, potapljači in reditelji. Vseh prostovoljcev bo več kot tisoč. Na odru nad morjem bo nastopila pevka Anika Horvat z bendom, veliko pa se bo v času tekov in po njih dogajalo na osrednjem prizorišču na Centralni plaži Portorož.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Da Juventinom ne bo treba več v cirkus …...Več

2

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

3

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Anže Kopitar: “Zavedam se, da moram biti nosilec in vodja reprezentance” (video)...Več

2

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

3

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več