single
[4]
158630

Na Finskem vse pripravljeno za dvoboje najboljših hokejskih nacij na svetu

Avtor: Klemen Verlič
10. 5. 2022, 11.10

Finska bo od 13. maja dalje gostila svetovno prvenstvo elitne divizije v hokeju na ledu. Za naslov prvaka se bo udarilo najboljših 16 reprezentanc sveta, obračune pa si boste lahko ogledali na ŠPORT TV!

Turnir, ki bo že prvi dan postregel s kar štirimi tekmami, bo organiziran v dveh krajih. V Helsinkih bo nastopala skupina A s Kanado, Nemčijo, Švico, Slovaško, Dansko, Kazahstanom, Italijo in Francijo. V hokejskem kraju Tampere pa bodo poleg gostiteljev turnirja igrali še Američani, Švedi, Čehi, Latvijci, Norvežani, Britanci in Avstrijci.

Iz obeh skupin osmih reprezentanc bodo v četrtfinale napredovale najboljše štiri. Državi z najmanj zbranimi točkami v posameznih skupinah pa se bosta preselili v drugi kakovostni razred. Po uspešnem turnirju v Ljubljani ju bosta med elito naslednje leto zamenjali Slovenija in Madžarska. Vsaj na papirju pa so glavni kandidati za izpad iz najboljše šestnajsterice Italija, Velika Britanija ter Avstrija in Francija, ki sta bili na prvenstvo zaradi diskvalifikacije Belorusije in Rusije uvrščeni neposredno.

Na drugi strani med glavne favorite prvenstva zagotovo spadajo Finci, ki so bili najboljši že na olimpijskih igrah v Pekingu. Ob podpori domačih navijačev pa bo Skandinavce težko premagati. Med favorite tekmovanja zagotovo spadajo tudi Kanadčani, ki so ob statusu prvega nosilca turnirja tudi aktualni svetovni prvaki. Na lanskem prvenstvu v Rigi je Kanada za svoj rekordni 27. naslov v velikem finalu premagala prav Finsko. Tretji so bili hokejisti ZDA, četrti pa Nemci. Letošnji svetovni prvak bo okronan 29. maja.

Kar 60 obračunov svetovnega prvenstva v hokeju si boste lahko ogledali na programih ŠPORT TV!

Foto: Sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več