single
[9]
166377

Na Finskem v prednosti Tänak, Rovanperä četrti

Avtor: Kenny Jan
5. 8. 2022, 20.42

Po petkovi etapi relija za svetovno prvenstvo na Finskem je v vodstvu Estonec Ott Tänak (Hyundai), a manj kot štiri sekunde za njim zaostaja domačin Esapekka Lappi (Toyota). Vodilni v SP, še en Finec Kalle Rovanperä (Toyota) pa je četrti.

A klasični reli v okolici Jyväskyläja seveda še ni odločen, saj so razlike majhne. Tretji Valižan Elfyn Evans (Toyota) tako zaostaja le 19 sekund, Rovanperä pa še štiri več. Manj kot minuto pa zaostaja tudi še sedmi Belgijec Thierry Neuville (Hyundai).

Rovanperä je sicer letos prvo ime svetovnega prvenstva v reliju. Mladi Finec je na dobri poti do naslova prvaka, saj ima po polovici sezone v žepu že pet zmag, zadnjo v Estoniji pred tremi tedni. Z njo je še povečal naskok v skupnem seštevku, kjer ima zdaj že več kot 80 točk prednosti pred zasledovalci. A 21-letni dirkač ima na Finskem še neuresničen cilj, saj na domačem reliju še ni zmagal.

Četrtkov superspecial je dobil Neuville, danes pa se je najbolje znašel estonski nekdanji svetovni prvak, ki je na finskem reliju že zmagal v letih 2018 in 2019.

“Na koncu sem skušal še malo dodati, a sem začel delati napake. Naporen dan je bil in komaj čakam na počitek,” je po današnji etapi dejal Tänak. Vodilni v SP Rovanperä pa se je v zadnjih hitrostni preizkušnji dneva komajda izognil izletu s ceste. “Moram biti kar srečen. Sicer sem ves čas močno pritiskal, a bolje ni šlo,” je priznal Rovanperä.

Do konca relija čaka dirkače še 12 hitrostnih preizkušenj, osem v soboto in štiri v nedeljo.

Vir: STA
Foto: sportida.com

Zadnje video vsebine

1

Golemac: Kljub odhodu Blažiča ne bi smelo biti težav (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Iloski se ne ustavlja, njegova strelska statistika že pri številki 19!...Več

3

Velikonja poskrbel, da bodo pri Olimpiji spet jedli krofe (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser je novi svetovni prvak! (VIDEO)...Več

2

Jan Pancar: Motokros je na Finskem veliko bolj razvit, kot misli večina...Več

3

Srebrnič ima protistrup za Olimpijo, sliši na ime sodnikov podaljšek...Več