single
[9]
127934

Na dirki motoGP brez omejitev števila gledalcev

Avtor: Urban Kolman
10. 6. 2021, 14.15

Slovenskim ljubiteljem motociklizma zelo bližnje dirkališče v Spielbergu na avstrijskem Štajerskem bo avgusta gostilo dve dirki karavane svetovnega prvenstva v elitnem motociklističnem razredu motoGP. Kot je sporočil promotor Dorna Sports, bosta obe dirki potekali brez omejitev števila gledalcev, a z zgolj veljavnim potrdilom PCT.

Na dirkališču Red Bull Ring bo 8. avgusta najprej dirka za veliko nagrado Štajerske, nato pa ji bo 15. avgusta sledila še VN Avstrije.

Obe dirki bosta prvi brez omejitev števila gledalcev na tribunah in ob stezi, ki so bile sicer v veljavi zaradi omejitev, povezanih z zamejitvijo epidemije novega koronavirusa. Vstop na dirkališče pa bo možen le ob predložitvi potrdila PCT.

“Med dirkama letos poleti v Avstriji ne bodo veljale omejitve za gledalce. Vrata Red Bull Ringa, ki lahko sprejme do 40.000 gledalcev, bodo odprta za navijače motoGP. Pod pogojem, da so cepljeni, oziroma imajo svež negativen izvid testa (antigen, PCR-test na koronavirus) ali da imajo dokaz, da so preboleli covid-19,” so sporočili iz agencije z glavnim sedežem v Madridu, ki skrbi za organizacijo tekmovanj za motoGP.

Po drugi strani pa bo tako imenovani “paddock” med obema dirkama še naprej deloval kot ločeni sanitarni mehurček.

Vir: STA
Foto: Getty Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO:”Mož v pižami”- senzacija Eura 2016...Več

2

VIDEO: Zadnja priložnost za Löwa...Več

3

Ronaldo na novinarski konferenci presenetil s svojo potezo (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Drago Kos o pristojnostih sistema VAR...Več