šport TV 1 logo
19:55 PRVIČ
Jan Pancar V družbi prvakov
šport TV 2 logo
19:00
Bilbao - Real Madrid Španska liga
šport TV 3 logo
19:30
Krim - Savehof EHF Liga prvakinj

MXGP: Cairoli in Herlings bosta izpustila naslednji dirki

Avtor: Gregor Kovačič
3. 7. 2019, 15.43

Iz tabora KTM Red Bull Racin prihajajo slabe novice za navijače obeh tekmovalcev v MXGP razredu. Tako Antonio Cairoli, kot tudi aktualni svetovni prvak Jeffrey Herlings, še nista okrevala po poškodbah in bosta naslednji dve dirki v karavani izpustila. Barve KTM bosta tako branila le "mladinca" Jorge Prado in Tom Vialle.

KTM Red Bull Racing je v sporočilu za javnost navijače obeh voznikov v razredu MXGP obvestil, da bosta Herlings in Cairoli izpustila obe dirki v Aziji. Oba voznika KTM sta se poškodovala na VN Latvije, Herlings si je v krogu za ogrevanje poškodoval gleženj. Antonio Cairoli trenutno drugi voznik v skupnem seštevku, za Timom Gajserjem zaostaja za 83 točk, pa je ob padcu staknil poškodbo rame.

Devetkratni svetovni prvak je sicer že preizkusil trening na motorju, ampak so bile bolečine prehude in bil je primoran odpovedati nastop na naslednjih dveh dirkah. “Žal vas moramo razočarati z obvestilom, da Antonio Cairoli še ni dovolj pripravljen za dirkaški vikend. Že nekaj časa pa je znano, da bo sanacija poškodbe Jeffreyja Herlingsa trajala nekoliko dlje. Za nas je to zares težka situacija v kateri smo se znašli in budno spremljamo napredek obeh dirkačev pri rehabilitaciji. Se pa veselimo obeh tekem v razredu MXGP in pa še bolj v razredu MX2, kjer trenutno Jorge Prado vozi zares odlično,” je za spletno stran povedal Robert Jonas podpredsednik KTM-a.

Foto: MXGP

Priporočamo še

1

Cagliari, ne odhaja(j) poletje...Več

2

Niko Kovač, vprašanje časti...Več

3

Izkušnje in zmagovalna miselnost...Več

Najbolj brano ta mesec

1

SIMULACIJA LETA? Tako je branilec Torina želel izključiti Ronalda (video)...Več

2

VIDEO: Buffon prejel gol, kot ga še v Fifi ne boste videli...Več

3

VIDEO: Super Jojo z utekanjem in golom osmešil obrambo Napolija...Več