pismo ikona
šport TV 1 logo
01:05 V ŽIVO
Montreal - Washington NHL
šport TV 2 logo
01:00
Nice - Rennes Ligue 1
šport TV 3 logo
01:30
Monte Carlo, 11. HP WRC

MX: Na evropski pokal narodov gredo Osek, Robek, Peklaj in Završan

Avtor: Gregor Kovačič
4. 10. 2019, 13.04

Slovenija bo v soboto in nedeljo sodelovala na evropskem pokalu narodov. Selektor Sašo Kragelj na Poljskem pričakuje, da bodo njegovi izbranci pokazali, da so si zaslužili vpoklic v reprezentanco. Slovenske barve bodo branili: Jaka Peklaj, Jaka Završan, Matevž Robek, Jaka Osek in selektor Sašo Kragelj.

Poljski Gdansk bo v soboto in nedeljo v znamenju evropskega pokala narodov za motokrosiste. Na njem bo sodelovala tudi reprezentanca Slovenije, ki jo bo vodil Sašo Kragelj. “Na pot se odpravljamo optimistično. Fante ne želim obremenjevati z rezultatom. Vsi po vrsti so željni dokazovanja, vendar so mladi in nimajo prav veliko izkušenj, ki so v mednarodnem merilu zelo pomembne. Važno je, da so vsi zdravi in da izpeljejo vse vožnje do konca”, je zatrdil selektor slovenske reprezentance.

Slovenske barve na motokros stezi, ki se nahaja približno pet kilometrov južno od centra Gdanska, bodo branili: Jaka Osek in Jaka Peklaj v razredu MX 85, Matevž Robek v razredu MX 125 ter Jaka Završan v razredu MX 250. Zaradi poškodbe levega zapestja je doma ostal Jan Pancar, ki je minuli konec tedna za Slovenijo vozil na Pokalu narodov ter s Timom Gajserjem in Petrom Irtom osvojil trinajsto mesto, odpadel pa je tudi Luka Milec, ki je moral na operacijo. “Prišlo je do nekaterih sprememb in v zadnjem hipu je vskočil Jaka Završan. Med trojico ima najmanj mednarodnih izkušenj, vendar na zadnjem treningu je bil zbran in hiter, zato menim, da nam bo v veliko pomoč. Motiv za fante bo tudi dobra vožnja slovenske reprezentance na minulem Pokalu narodov. Morda pa bo prav kdo od teh, ki so zdaj v reprezentanci, čez nekaj let vozil na Pokalu narodov. Potencial fantje brez dvoma imajo,” še pravi nekdanji odlični slovenski motokrosist Kragelj.

Foto: AMZS

Vir: AMZS

Priporočamo še

1

VIDEO: Nov avtubus Udineseja boljši kot Juventusov ali Interjev...Več

2

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

3

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več