single
[4]
170982

Mušič o dogajanju poleti in koncu kariere (VIDEO)

Avtor: Urban Kolman
22. 9. 2022, 18.06

Pred letošnjo sezono je profesionalno kariero po več kot 20 sezonah igranja končala legenda ljubljanskega hokeja Aleš Mušič. 40-letnik je z izjemo ene sezone svojo celotno klubsko kariero igral za Olimpijo. Bil je tudi član risov, ki so Slovenijo zastopali na dveh Olimpijskih igrah. Zmaji bodo za svojo legendo 2. oktobra organizirali poslovilno tekmo. V Halo Tivoli takrat prihaja madžarski Fehervar, klub, za katerega je napadalec igral v edini sezoni, ko ni bil član zmajev.

Na tiskovni konferenci organizirani pred tekmo se je Mušič pogovarjal tudi z našo ekipo. Priznal je, da ga je dogajanje poleti, ko je bil pod vtisom, da bo za klub igral še eno sezono prizadelo, a da so se z vodstvom pogovorili in gledajo naprej: “Občutek je še vedno okus grenkobe. Tako je v športu, včasih stvari odpeljejo po tvojih željah včasih se ne. Z moje strani je to pozabljeno. Da bi se na to oziral, je izguba časa.”

Svojo kariero bo imel v lepem spominu: “Zelo lepo se je spominjati vse te sezone, vse te dogodke. Pogledati, kako je bilo včasih in primerjati prejšnje čase in sedanje čase, ker hokej se je v tem obdobju spremenil. Ko pogledaš 22 sezon, vse te tekme so res lep dosežek. Proti koncu sem si želel hokej igrati do 40. leta. To mi je uspelo in prišel je čas, da se upokojim.”

VIDEO: Mušič o sporu z Olimpijo in koncu kariere

Video is not available for your country.

Zmaje pred domačim obračunom s Fehervarjem v ICE ligi čakata še gostovanji na Madžarskem in Dunaju. Med tema Olimpijo čaka še finale pokala Slovenije in tudi prva domača tekma v sezoni, ko v Tivoli prihaja KAC iz Celovca. Tekmo proti Celovcu boste lahko spremljali tudi na Šport TV.

ICE Hockey League: Olimpija – KAC, v nedeljo ob 17.20 na Šport TV 2!

Foto, video: Šport TV

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več