single
[4]
181644

Muršakova Frölunda v švedskem obračunu lovi finale, Zug lovi preobrat

Avtor: Urban Kolman
17. 1. 2023, 09.36

Hokejska liga prvakov prihaja h koncu. V torek se bodo na povratnih dvobojih polfinala udarili Luleå Hockey in Frölunda Gothenburg ter EV Zug in Tappara Tampere. Za švedsko Frölundo igra tudi Jan Muršak, ki bo s svojo ekipo lovil zmago po tem, ko se je prva tekma proti Lulei končala z neodločenim izidom 2:2. Oba obračuna polfinala boste lahko spremljali na Šport TV.

Švedski dvoboj med Luleo in Frölundo bo tako še kako zanimiv. Ekipi se redno srečujeta v državnem prvenstvu, na zadnjih dvanajstih srečanjih v švedski SHL ligi je sedemkrat slavila Luleå, medtem ko je pet zmag zabeležila Frölunda. V lanski sezoni je Luleå v polfinalu končnice izločila Frölundo, a nato izgubila finale.

V elitnem hokejskem tekmovanju je zgodba podobna. Skupaj s prvim obračunom polfinala sta se moštvi soočili šestkrat. Tri zmage je vpisala Luleå, dve Muršakova ekipa, zadnji obračun se je končal z remijem. A kljub slabši statistiki je v obeh primerih, ko sta se ekipi pomerili v izločilnih bojih, napredovala Frölunda. Prav tako je Frölunda na prvem polfinalnem obračunu postala prva ekipa v letošnji sezoni lige prvakov, ki je proti Lulei ostala nepremagana.

Na drugem polfinalnem obračunu se bosta ponovno soočila finski in švicarski prvak. Tappara po domači tekmi vodi z rezultatom 2:0, zato Švicarje čaka zahtevna naloga. Zug, ki je v skupinskem delu igral tudi proti Olimpiji, bo doma poskušal spreobrniti izid.

Moštvi se bosta v ligi prvakov srečali šestič. Finci so skupaj s prvim obračunom polfinala v prednosti, saj imajo tri zmage, medtem ko so Švicarji zabeležili le eno. En obračun se je končal brez zmagovalca.

CHL liga prvakov, polfinale, prvi tekmi:
Lulea – Frolunda, 18.00 na Š1
Zug – Tappara Tampere, 20.10 na Š3

Foto: MICHAEL ERICHSEN via Guliver Images

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Hrvaški ostrostrelec z evrogolom Stuttgartu pred nosom ukradel zmago...Več

2

Bayern v hudih težavah? Umaknite se, prihaja kapetan s torpedom v nogah (VIDEO)...Več

3

VIDEO: “Ajdovski Messi” na futsal debiju dosegel gol s peto, s podplatom pa dvignil publiko na noge...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Odprta knjiga Juventusovih skrbi...Več

2

Nov vlagatelj, novi sponzorji, novi igralci, a stari cilji in želje...Več

3

Najboljši strelec lige Nova KBM Bilić: “Osebna statistika ni pomembna, če ekipa ne zmaguje”...Več