pismo ikona
šport TV 1 logo
01:00
Lyon - Metz Ligue 1
šport TV 2 logo
01:00
Sassuolo - Parma Serie A
šport TV 3 logo
01:00
Marseille - Nimes Ligue 1

Murray prejel posebno povabilo za OP Avstralije

Avtor: Blaž Magdič
27. 12. 2020, 17.44

Škotski teniški igralec Andy Murray je prejel posebno povabilo organizatorja za nastop na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Triintridesetletni trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam trenutno na lestvici ATP zaseda 122. mesto.

Murray je pred nekaj manj kot dvema letoma prav v Melbournu zaradi kroničnih težav s kolkom čustveno najavil konec kariere, kasneje pa se je po posebni operaciji vrnil na igrišče, a na največjih turnirjih ni več dosegel vidnih rezultatov. Prav tako ni nastopil na letošnjem, januarskem OP Avstralije.

Po zadnjih težavah s poškodbami se nekdanja številka ena vnovič vrača na začetku prihajajoče sezone, ko bo s posebnim povabilom organizatorja najprej nastopil v Delray Beachu (od 5. – 13. januarja) v ZDA. Kasneje se bo podal v Avstralijo na prvi turnir velike četverice v sezoni.

Ta se bo začel tri tedne kasneje, kot je bilo načrtovano, in sicer 8. februarja. Razlog so karantenske odločbe za tujce, zaradi katerih morajo igralci in igralke ob prihodu v Avstralijo opraviti 14-dnevno obvezno karanteno, prehajanje meja znotraj države pa je zaradi strogih ukrepov v boju s covidom-19 zelo oteženo. Kvalifikacije za prvi grand slam sezone bodo potekale v Dohi (od 10. – 13. januarja).

Vsi kasnejši pripravljalni turnirji v deželi tam spodaj bodo po koncu obdobja karantene za igralce in igralke na sporedu v začetku februarja v Melbournu v zvezni deželi Viktoriji.

 

Foto: Guliver/Getty Images
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

2

VIDEO: Hakimi pokazal, kaj je kirurška natančnost...Več

3

Kung Fu Zlatan za ogrevanje uporabil milanskega trenerja (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jojo kot Messi, zabil s solo prodorom...Več

2

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več

3

Analiza: Če bi žoga namesto v vratnico šla v gol … bi Milan bil še višje...Več