single
[3194]
162561

Mura pripeljala nekdanjega najboljšega strelca srbskega prvenstva

Avtor: Klemen Verlič
23. 6. 2022, 17.51

Nogometni klub Mura se je okrepil s srbskim napadalcem Nikolo Petkovićem, ki je podpisal triletno pogodbo, so sporočili iz murskosoboškega kluba. Petindvajsetletni napadalec se je po opravljenem zdravniškem pregledu že pridružil novim soigralcem.

Petković se je v Mursko Soboto preselil brez odškodnine, saj je bil po izpadu francoskega FC Chambly v nižji rang tekmovanja prost igralec. Za francoski klub je na 30 tekmah prispeval pet zadetkov in dve asistenci.

“Z Nikolo smo dobili še zadnjo okrepitev v tem prestopnem roku. Uspelo nam je pripeljati nogometaše, ki smo jih potrebovali. Nikola bo še dodatno zaostril konkurenco v napadu. Ekipa je sestavljena in menim, da je še močnejša, kot je bila v lanski sezoni,” je o okrepitvi dejal športni direktor Mure Denis Rajbar.

Petković je največji pečat pustil v srbski prvi ligi, kjer je bil v dresu FK Javor-Matis Ivanjica v sezoni 2019/20 najboljši strelec prvenstva s 16 zadetki na 30 tekmah, ob tem pa je dodal še pet asistenc. Sezono pred tem je v srbski drugi ligi na 37 tekmah dosegel 22 zadetkov in prispeval osem podaj ter bil drugi strelec lige.

Prestopa se veseli tudi Petković: “O klubu sem slišal veliko dobrega od mojega prijatelja Luke Šušnjare in tudi od drugih. Vsi so mi povedali, da gre za odličen klub, kjer ima nogometaš vse pogoje, da napreduje, saj se dela dobro, profesionalno, in da so odnosi znotraj kluba odlični,” je dejal za klubsko stran Mure.

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

Andrej Razdrh: Ključno je, da so slovenski klubi ambiciozni (VIDEO)...Več

2

Pancar v 3, 4 Šport: “V načrtu je, da bom nastopil na VN Omana” (VIDEO)...Več

3

Andrej Razdrh: “Izkušnja na Cipru je bila pozitivna” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Novi predsednik Herte je postal ustanovitelj navijaške skupine...Več

2

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več

3

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več