single
[2]
146509

Mura ob začetku priprav: ”Prvi cilj je Evropa!”

Avtor: Kenny Jan
3. 1. 2022, 20.40

Slovenski nogometni prvoligaši v teh dneh začenjajo ali so že začeli priprave na spomladanski del sezone v Prvi ligi Telemach. Med tistimi, ki so začeli v ponedeljek popoldne, so državni prvaki iz Murske Sobote. Kot pravijo v klubu, bo Mura primarno lovila mesta, ki vodijo v Evropo.

“Za Muro je zgodovinsko leto, ki je postreglo z obilico uspeha, naslovom prvaka in igranjem v skupinskem delu konferenčne lige. Tudi v novo leto stopamo z optimizmom, imamo dobre temelje, na katerih bomo gradili še naprej. Želimo si spet priti v Evropo, kar je naš primarni cilj,” je pred nadaljevanjem sezone povedal predsednik kluba Robert Kuzmič.

Eno večjih sprememb so Sobočani doživeli na mestu glavnega trenerja. Tvorec dosedanjih uspehov Ante Šimundža bo po novem kariero nadaljeval pri bolgarskem Ludogorcu, njegovo mesto pri zasedbi iz Fazanerije pa bo zasedel dosedanji pomočnik Damir Čontala.

Glede na to, da je bil Čontala sam v Šimundžovem strokovnem štabu, večjih sprememb ne napoveduje. “Načrt je pripravljen. Prva dva tedna so igralci dobili prosto, nato pa delali po načrtu priprav kondicijskega trenerja. Na pripravah bo žoga ves čas vključena v proces treningov, sicer pa veliko sprememb v primerjavi s prejšnjimi leti ne bo. Vsak trener pa ima nekaj svojega, tako da bomo nekatere stvari malce bomo dodali, nekatere malce spremenili, a večjih sprememb ne bo,” je pred začetkom priprav povedal Čontala.

Muraši bodo v pripravljalnem obdobju predvidoma odigrali šest tekem, in sicer s Kapfenbergom, Zalaegerszegijem, Lechom iz Poznanja, Čukaričkim, praško Slavio in graškim Sturmom.

Vodilna ekipa lige po jesenskem delu Maribor bo priprave začela v torek. Še vedno bo na mestu glavnega trenerja Radovan Karanović, ki je po prevzemu trenerske vloge ekipo popeljal na vrh lestvice. “Cilj številka 1 je znan, vrnitev naslova v Maribor,” pred nadaljevanjem pravi branilec Nemanja Mitrović, ki je z Mariborom podaljšal pogodbo do leta 2024.

Maribor ima po 20 tekmah 39 točk, eno več od presenečenja prvega dela sezone Kopra, ki se je pred dnevi okrepil z Luko Šušnjaro, in osem več od ljubljanske Olimpije, ki pa ima še dve tekmi v dobrem. Tudi ta bo priprave začela v torek, na njih pa ne bo mladega Mihe Kompana Breznika, ki je prestopil prav k Muri, in Marka Futacsa. Za zdaj je novinec ”Zmajev” Marin Pilj.

Na četrtem mestu je po jesenskem delu Bravo, ki je zbral 30 točk, eno manj in tekmo manj pa ima že omenjena Mura. Njej sledijo Domžale (23), Celje (22) z novim trenerjem Simonom Rožmanom in novim srednjim branilcem Damjanom Vukliševićem ter Tabor, Aluminij in Radomlje, ki imajo vsi po 19 točk.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

Pancar: ”Če bom pridno delal, sem prepričan, da bo prišel moj čas!” (VIDEO)...Več

2

Darijan Matić – “zlati” kapetan Olimpije in del Murinega sanjskega vzpona...Več

3

Bundesliga: Pregled sezone 2021/22 (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Matić za ŠTV: Obdobje v Olimpiji najlepše v karieri!...Več

2

Puš pred začetkom SP elitne divizije: “Prvak je lahko 8 ekip!”...Več

3

Poslovnež, ki je Koper vrnil na nogometni zemljevid: ”V nogometu ni garancije za uspeh!”...Več