KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[3137]
185998

Muller postavil nov mejnik: ”Ne morem se jim izogniti!”

Avtor: Kenny Jan
5. 3. 2023, 13.24

Skoraj ne mine vikend, da nogometaš Thomas Muller v dresu munchenskega Bayerna ne bi presegel kakšnega posebnega mejnika. To mu je uspelo tudi na zadnji prvenstveni preizkušnji v Stuttgartu, na kateri je pomagal 'Bavarcem' priti do zmage z 2:1, ki jih je vrnila na čelo razpredelnice.

Asitenca za zadetek Choupo-Motinga v 62. minuti za 2:0 je bila Mullerjeva že šesta statistična dobrina na zadnjih ravno toliko tekmah v Bundesligi. Z izjemo prejšnjega vikenda, ko je bil zaradi rdečega kartona in posledično taktičnih razlogov proti Borussii Monchengladbach zamenjan že na samem začetku, je od 18. kroga dalje, ko je vselej začenjal v prvi postavi, na vsaki tekmi vpisal bodisi gol bodisi podajo.

Veliko se je govorilo, da 33-letnik ne more biti v prvem planu Juliana Nagelsmanna, o tem je razmišljal tudi strateg Bayerna sam, a Muller vedno znova dokazuje, da ni za ‘staro šaro’. Omenjena asistenca proti Stuttgartu je bila že njegova 300. statistična dobrina, v to statistiko štejemo tako gole kot podaje, za delodajalca, ki mu je zvest celotno profesionalno kariero.

”Ko si v letih, mejniki prihajajo sami od sebe, ne moreš se jim izogniti,” je novinarjem razkril Muller. ‘‘Da sem prispeval 300 golov in podaj, me zelo veseli, to veliko pove o tvojih predstavah.”

S tem, ko je zgolj stopil na igrišče, je na drugem mestu večne lestvice legend z največ odigranimi obračuni za Bayern prehitel nekdanjega vratarja, zdaj svojega šefa Oliverja Kahna. V industrijskem središču Nemčije je zabeležil svoj 431. nastop, pred njim je le še Sepp Maier (473). Če bo zdrav, ga lahko prehiti že naslednjo sezono.

Foto: Sebastian Widmann/Bundesliga/Bundesliga Collection via Getty Images

 

 

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Jeseničani gladko v finale alpske lige...Več

2

Murić po zadnji tekmi v EuroCupu: ”Težko rečem, kaj vse je bilo narobe, postalo je že smešno!” (VIDEO)...Več

3

Obetavni hrvaški organizator Cedevite Olimpije o vzornikih: “Odkar spremljam NBA je to Luka Dončić, tak košarkar se rodi enkrat na milijon let! (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nekdanji dragulj Bayerna se spominja Der Klassikerja: ”Ljudje so samo zaradi te tekme kupovali sezonske vstopnice”...Več

2

VIDEO: Slovenija po preobratu v drugem polčasu do zmage na uvodu kvalifikacij!...Več

3

Roka tako, roka drugače, kaj je prav in kaj ni?...Več