pismo ikona
šport TV 1 logo
01:15
Paragvaj - Katar Copa America
šport TV 2 logo
01:15
Senegal - Alžirija Afriški pokal narodov
šport TV 3 logo
01:25
3m, skakalna deska, sinhrono, moški Svetovno prvenstvo

Mrakova in Macarolova tudi v Genovo po visoka mesta

Avtor: Marko Premrl
14. 4. 2019, 13.57

Jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol, ki sta si z evropskim naslovom lani priborili naziv najboljše slovenske ekipe leta, bosta naslednji teden nastopili na svetovnem pokalu v italijanski Genovi, kjer bo to tekmovanje prvič. Tekmovalki, ki imata v razredu 470 že normo za olimpijske igre naslednje leto v Tokiu, znova merita na sam vrh.

Slovenske barve bodo v Genovi zastopali še Žan Luka Zelo v razredu laser, Kim Pletikos v laser radialu ter Peter Janežič in Sebastian Prinčič v razredu 49-er.

Mrakova in Macarolova sta v začetku meseca na 50. jadralni regati princese Sofije v morju pred špansko Palmo de Mallorco zasedli končno tretje mesto. S tem sta na tem močnem tradicionalnem tekmovanju, na katerem so nastopile vse najboljše posadke sveta, prvič v sezoni končali med prvimi tremi. V začetku februarja sta na svetovnem pokalu v Miamiju, kjer sta lani zmagali, zasedli šesto mesto.

“Trenutno sva tretji na svetovni lestvici. Zelo sva zadovoljni s prikazanim jadranjem na Palmi. Mogoče je bila še kakšna napaka, ki jo morava popraviti že v Genovi,” je pred tekmovanjem menila krmarka Mrakova.

Na svetovni lestvici vodita Japonki Ai Kondo Yoshida in Miho Yoshioka, svetovni prvakinji, drugi sta svetovni podprvakinji Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina. Za tretjeuvrščeno slovensko posadko sta Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre na četrtem mestu. Krmarka Millsova je olimpijska zmagovalka, ki pa za razliko od OI v Riu de Janeiru sedaj nastopa z drugo flokistko, z McIntyrevo.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

Afriški pokal narodov: Alžirci znova prvaki po 29 letih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več