single
[2759]
127572
sport_tv_logo_navigation_mini.png

Mourinho pritiska na Francoze: Morate biti prvaki, vse ostalo bo neuspeh

Avtor: Blaž Magdič
8. 6. 2021, 10.03

Le še trije dnevi nas ločijo od težko pričakovanega evropskega prvenstva v nogometu. Med 11. junijem in 11. julijem bodo vse oči evropske nogometne javnosti uprte v enajst prizorišč širom stare celine, ki bodo gostila spektakularne dvoboje. Vloge favoritov so razdeljene, vsaj tako trdi Jose Mourinho.

Novopečeni trener italijanskega prvoligaša Rome je v preteklosti na velikih reprezentančnih tekmovanjih že deloval kot strokovni komentator na televizijah, tokrat pa je svojo oceno in pričakovanja podal že pred začetkom Eura.

Portugalski strateg, ki je pred prihodom v večno mesto vodil londonski Tottenham, od nekdaj velja za človeka brez dlake na jeziku. Tudi v intervjuju za angleški The Sun pa The Special One ni ostal brez sočnih odgovorov. “V mojih očeh je jasno vse. Francija je ekipa, ki nima šibke točke, pa če jo še tako podrobno iščem. Francija preprosto mora postati evropski prvak, vse ostalo bo veliko razočaranje. Naslov prvaka ali neuspešno evropsko prvenstvo, tretje možnosti ni,” je v svojem slogu pritisk na ramena aktualnih svetovnih prvakov naložil 58-letnik.

Francoski selektor Didier Deschamps, ki je z galskimi petelini na zadnjem Euru klonil šele v finalu proti Portugalski, pa Mourinhu ni ostal dolžan. V izjavi za Telefoot je ponudil ciničen odgovor: “Enako sem mislil o njegovi ekipi Tottenhama, a se niti slučajno ni končalo tako.” 

EURO med 11. junijem in 11. julijem na Šport TV! Vse tekme bomo obogatili tudi z zanimivimi studijskimi vsebinami. Vabljeni v družbo prvakov!

 

Foto: Guliver/Getty Images

 

Zadnje video vsebine

1

Žan Rogelj: Menim, da je nogomet šport št. 1 v Avstriji (VIDEO)...Več

2

NA DANAŠNJI DAN: Krstna tekma Slovenije na velikih tekmovanjih (VIDEO)...Več

3

Kovačić: Hrvaška lahko doseže velike stvari (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Gajser: Ni enostavno postati prvak, še težje pa je naslov ubraniti...Več

2

Ekipa ŠPORT TV pripravljena na EURO 2020...Več

3

Oblak vodi enajsterico zvezd, ki jih ne bo na EP...Več