single
[1176]
162556

Motošportni dnevi letos na Vranskem, v Slovenji vasi in Vrtojbi

Avtor: Klemen Verlič
23. 6. 2022, 19.03

Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting, tudi to poletje organizira motošportne dneve za otroke, stare od pet do osem let, na katerih se lahko ti spoznajo z motokrosom, minimotom, s trialom in kartingom. Dogodki bodo od prihodnjega tedna pa do konca avgusta potekali na treh lokacijah: v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem, AMZS Centru kartinga in moto športa v Slovenji vasi ter na poligonu GAS v Vrtojbi.

Motošportni dnevi, ki jih Avto-moto zveza Slovenije, nacionalna športna zveza za motošport in karting organizira s podporo mednarodne motociklistične zveze FIM in družbe Akrapovič, so namenjeni najmlajšim, ki si želijo narediti prve korake v svet motošporta in kartinga. Dogodki so vsako leto bolj priljubljeni – lani se jih je denimo udeležilo okoli 230 otrok. Tudi letos je večina mest že zapolnjenih. »V AMZS Centru varne vožnje na Vranskem imamo predvidene tri termine in vsa mesta smo ob odprtju prijav skorajda v hipu zapolnili. Na voljo pa je še nekaj mest za motošportne dneve v Slovenji vasi, kjer bodo 28. junija ter 17. in 18. avgusta 2022 potekali v AMZS Centru kartinga in motošporta, in za dogodke na poligonu GAS v Vrtojbi 19. in 20. julija ter 24. in 25. avgusta 2022«, je nad zanimanjem najmlajših navdušen Luka Mežan, vodja področja avto-moto šport pri Avto-moto zvezi Slovenije.

Otroke v svet motošporta in kartinga pospremijo izkušeni trenerji in inštruktorji, v ceno pa so poleg voženj vključeni še najem opreme, kosilo in spominsko darilo. »S spoznavanjem štirih panog avto-moto športa želimo otrokom približati šport, ki ga sicer težje spoznavajo v živo oziroma prek lastnih izkušenj. Program je prilagojen otrokom od petega do osmega leta starosti, saj je to obdobje, ko sta telesni razvoj in gibalna aktivnost izjemnega pomena. Z vadbo s kartom in pravimi motocikli jim omogočimo nabiranje novih izkušenj in hiter razvoj motoričnih sposobnosti, nenazadnje pa je to tudi zabaven in atraktiven način preživljanja prostega časa med počitnicami,« motošportni dan predstavi Mežan.

Foto: Sportida.com
Vir: AMZS

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Gajser “osmodil” Prada po zunanji in postal kralj Indonezije...Več

2

NAPOVED TEDNA: Danes odbojka, nato pa motokros in Prva liga Telemach!...Več

3

VIDEO: Drugič zapovrstjo in osmič v sezoni donela slovenska himna...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Jan Pokeršnik: “Nova oblika odbojke na mivki je prinesla veliko razburljivosti”...Več

2

30 najvrednejših nogometašev Bundeslige...Več

3

Herlings: ‘’Zdajšnje kvalifikacije so dolgočasne!’’...Več