šport TV 1 logo
14:30
Sparta Praha - Viktoria Plzen Češka liga
šport TV 2 logo
16:00
Nantes - PSG Ligue 1
šport TV 3 logo
15:45
Philadelphia - Pittsburgh NHL

Bogomir Gajser: Napovedal sem najboljši rezultat, potem pa …

Avtor: Marko Premrl
18. 9. 2019, 16.15

Sezone svetovnega prvenstva v motokrosu je konec, toda za svetovnega prvaka Tima Gajserja in njegove tekmece se dirkaško leto še ni končalo. Eden od vrhuncev bo tradicionalna dirka za pokal narodov, letos bo ta zadnji septembrski konec tedna v Assnu. Slovenija ima na tem tekmovanju visoke načrte, a tudi skrbi zaradi poškodbe Jana Pancarja.

Pancar, ki je letos nastopal na SP razreda MX2, se je poškodoval na predzadnji dirki v Turčiji. Poleg njega sta v ekipi seveda še svetovni prvak razreda MXGP Tim Gajser in Peter Irt, ki bo nastopal v razredu open.

Tekmovanje za pokal narodov ima v svetu motokrosa prestižno veljavo in ga primerjajo z olimpijskimi preizkušnjami v drugih panogah. Lani se Slovenija tekmovanja, ki je bilo v ZDA, ni udeležila, leto pred tem pa je bila v isti postavi, s kakršno bo nastopila v Assnu, v britanskem Matterley Basinu 12.

Najboljši dosežek slovenske reprezentance na pokalu narodov je sicer star že 21 let, deveto mesto iz leta 1998 v britanskem Foxhillsu.

Ekipa se je danes predstavila na novinarski konferenci v Ljubljani. “Izbral sem na strokovni podlagi, ne glede na to, kdo je kdo in kako se piše. Jaz gledam strokovno in mislim, da imam nekaj pojma. Pogledal sem vse, povabil sem jih na mojo progo, ki je zelo zahtevna. Točno vidim, kaj kdo dela,” je selektor ekipe Bogomir Gajser povedal, kako je prišel do izbora za Assen. Pojasnil je tudi, da je dal prednost Irtu pred Klemnom Gerčarjem prav na podlagi treninga na tej progi.

“Žal nas je spet udarila poškodba, čeprav sem napovedal, da je letos lahko najboljši izid. Pancarja bomo skušali pripraviti, da bo lahko odpeljal. Verjamem, da bomo naredili vse in spet presenetili,” o pričakovanjih pravi Gajser.

“Sezona je bila res dolga, vesel sem, da se je končala kot ena najbolj uspešnih v karieri. Sem pa tudi vesel, da nas čaka še pokal narodov. Imamo eno boljših ekip v zadnjih sezonah. Škoda, da je prišla poškodba, ampak mislim, da bo Jan stisnil zobe in bomo pokazal, kaj znamo,” pa je pričakovanja strnil Tim Gajser. “Ekipa je prava, tudi vzdušje. Pomembno bo, da pridemo čez kvalifikacije v A finale, potem pa lahko presenetimo z rezultatom,” še dodaja prvak Gajser.

“Žal sem se poškodoval, a se trudim, da bi se čim bolje pripravil, da bi bila roka v redu. Dal bom vse od sebe, če bom lahko vozil vsaj s 50 odstotki, bom naredil vse. Sem pa navajen stisniti zobe,” pa je o poškodbi dejal Pancar. Pancar bo, kot je sicer prepričan selektor Gajser, do dirke le toliko nared, da bo lahko vozil, bržkone s posebno opornico.

“Ne tekmujem več na dirkah izven Slovenije, a mislim, da je pripravljenost odlična. Pozimi sem treniral na pesku, pričakujem soliden rezultat. Teren mi je znan, imamo dobro ekipo, dobro se razumemo. Sposoben sem odpeljati dobro vožnjo, tako da sem prepričan, da lahko dosežemo dober rezultat,” pa o pokalu narodov razmišlja Irt.

Za tekmovanje v Assnu, ki bo 28. in 29. septembra, je prijavljenih 34 reprezentanc. Pomembne bodo že sobotne kvalifikacije, saj se bo na nedeljsko dirko v veliki finale A uvrstilo le 19 najboljših reprezentanc. Še ena se bo prebila na dirko z zmago na nedeljski dirki finala B.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več