single
[1176]
136888

Motokrosisti po turških izzivih pripravljeni na Sardinijo

Avtor: Blaž Magdič
15. 9. 2021, 14.16

V nedeljo bo na Sardiniji na sporedu deseta dirka sezona svetovnega prvenstva v motokrosu. Vse vožnje razredov MX2 in MXGP si boste lahko v prenosih ogledali na prvi slovenski športni televiziji.

Karavana motokrosistov, ki se borijo za točke svetovnega prvenstva, bo konec tedna na Sardiniji. Po polovici sezone je v razredu MXGP na vrhu skupne razvrstitve aktualni branilec naslova Tim Gajser. Slovenski as je avgusta na peščeni progi v Kegumsu, ki je podobna tisti v Riola Sardu, zmagal, zato najbrž zelo dobro ve, kaj ga čaka. Drugouvrščeni Romain Febvre v skupnem seštevku za Gajserjem zaostaja 28 točk, Antonio Cairoli še eno več, tudi preostali tekmeci pa bodo zagotovo vnovič napadali na vso moč. Predvsem Jeffrey Herlings, ki se je po sanirani poškodbi lopatice med svetovno motokros elito vrnil sila motiviran, utegne biti izjemno nevaren. Dobil je obe dirki v Turčiji in zanesljivo bo skušal tudi na progi v Riola Sardu priti na vrh zmagovalnih stopničk.

Na otoku v Sredozemskem morju bo slovenske barve v razredu MX2 branil Jan Pancar, ki je v soboto suvereno odpeljal dirko državnega prvenstva v Mačkovcih. Dobil je obe vožnji in potrdil, da je v dobri formi.

“Zadovoljen sem. Opravil sem dober trening. Dvakrat sem zmagal. Proga je bila kar hitra, ampak v drugi vožnji so se ponekod naredile “špure”, tako da je bil to super trening,” je po dirki v Prekmurju kratko in jedrnato povedal Pancar, ki sicer progo v Riola Sardu na Sardiniji dobro pozna, saj je na njej v preteklosti nekajkrat že vozil, zato zanj ni neznanka. Vsekakor pa bo moral za boljše končne rezultate popraviti štarte. Ti mu do sedaj po večini niso šli v prid. Veliko voženj v prvi polovici sezone bi lahko prišel v cilj bistveno višje, če se mu po štartih ne bi bilo potrebno ubadati s tekmeci pred seboj. Konkurenca je ostra in neizprosna, zato lahko že drobna napaka pomeni izgubo kar nekaj mest v končni razvrstitvi v posamezni vožnji.

MX2 in MXGP, VN Sardinije, nedelja ob 12.00 na Šport TV 1.

 

Foto: Sportida.com
Vir AMZS

Zadnje video vsebine

1

Allegri besnel po tekmi: ”In oni bi radi igrali za Juventus!” (VIDEO)...Več

2

Lotrič: Evropa nam bo prinesla veliko novih izkušenj (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Bo Olimpija eno izmed presenečenj letošnje ICEHL?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Olimpija v ICEHL...Več

2

Pred derbijem na ŠTV: Mulahusejnović je novi Džeko (video)...Več

3

Puškaša naj dobi … kuža!...Več