šport TV 1 logo
12:10
Prilipe, reportaža Državno prvenstvo
šport TV 2 logo
11:00
Nantes - PSG Ligue 1
šport TV 3 logo
12:00
Fuchse Berlin - Kiel Bundesliga

Motokros spektakel ta konec tedna v Brežicah

Avtor: Marko Premrl
18. 4. 2018, 20.42

V Prilipah pri Brežicah bo konec tedna dirka evropskega prvenstva v motokrosu. Avto-moto društvo Brežice bo gostilo drugo dirko conskega dela evropskega prvenstva za kategoriji EMX 65 in EMX 85 ter prvo dirko evropskega prvenstva v kategoriji EMX open.

Na tekmovanju bodo sodelovali motokrosisti iz dvanajstih držav: Slovenije, Italije, Češke, Hrvaške, Madžarske, Ukrajine, Rusije, Švice, Francije, Portugalske, Španije in Nemčije. V kategorijah EMX 65 in EMX 85 se bodo pomerili tekmovalci jugozahodne evropske cone, ki so marca tekmovali v Italiji, po Brežicah pa bodo tekmovali še v Franciji in na Portugalskem. Deset najboljših motokrosistov v seštevku štirih dirk, se bo konec julija na Češkem pomerilo na finalu evropskega prvenstva.

V kategoriji EMX 65 se za vstopnico za finale bori Jaka Peklaj, ki je na finalu tekmoval že lani. “Letos sem preko zime trdo treniral v fitnesu, tudi priprave na motorju so potekale odlično. V Brežicah bom nastopil s povsem novim motorjem, pripravljenim posebej za evropsko prvenstvo. Moja želja je, da ta vikend zaigra Zdravljica in upam, da zame,” je hudomušno napovedal enajstletni Peklaj. Na prvi dirki v Italiji, ki je zaradi obilnega dežja potekala v izredno zahtevnih razmerah, je bil trinajsti. Poleg Peklaja bosta v kategoriji EMX 65 tekmovala Lukas Osek in Miha Vrh, ki je prav tako tekmoval že v Italiji, vendar točk ni osvojil. V kategoriji EMX 85, kjer na prvi dirki nismo imeli predstavnika, bo nastopil Jaka Osek.

V kategoriji EMX open bodo tekmovali številni slovenski motokrosisti, med katerimi bo najbolj zveneče ime Klemen Gerčar, ki sicer tekmuje v svetovnem prvenstvu MXGP. “Zelo sem vesel, da bom lahko tekmoval na progi svojega društva AMD Brežice, na tekmi za evropsko prvenstvo. Iz tekme v tekmo se počutim bolje, zato verjamem, da bodo dobre vožnje v nedeljo nagrajene z dobrim rezultatom,” je napovedal Gerčar. Kot ostali slovenski tekmovalci se najbolj veseli podpore domačih navijačev, ki bo prišla še kako prav. Ob Gerčarju bodo na startu še: Jaka Završan, Theo Urbas, Luka Milec, Matic Žitnik, Luka Frigelj in Aljaž Žnideršič. V kategoriji EMX open bo letos na sporedu pet dirk, po Brežicah bodo motokrosisti že konec meseca tekmovali na Madžarskem, nato v Ukrajini, na Hrvaškem in v Srbiji.

Motokrosisti se bodo začeli v Prilipah zbirati že v petek popoldne, saj bo od 15. ure naprej potekal tehnični pregled. V soboto bodo od 10. ure naprej prosti in pred kvalifikacijski treningi, kvalifikacijske dirke sledijo od 15. ure naprej.

Glavna dirka bo v nedeljo, začetek prvih voženj bo ob 12. uri.

Informacije o vstopnicah:
– cena vstopnice je 10 €
– za člane AMZS, s potrdilom o plačani članarini 8 €
– mladina med 12. in 18. letom 5 €
– otroci do 12. leta imajo prost vstop

 

Foto: AMZS
VIR: AMZS

Priporočamo še

1

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

2

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

3

Nedelja za zgodovino: Gajser na robu solz z navijači pel himno (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

2

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več

3

VIDEO: Tim Gajser razveselil slovenski ovinek in švignil mimo Cairolija...Več