šport TV 1 logo
15:15
Napoli - Sampdoria Serie A
šport TV 2 logo
14:05
SPAL - Lazio Serie A
šport TV 3 logo
15:30
Flensburg - Elverum EHF Liga prvakov

MotoGP ostaja na Spielbergu še pet let

Avtor: Marko Premrl
11. 8. 2019, 12.13

Najboljši motociklisti na svetu bodo še pet let vozili na dirkališču Spielberg na avstrijskem Štajerskem, ki je Sloveniji najbližje prizorišče elitnega tekmovanja motoGP. Pogodbo o nadaljnjem sodelovanju sta danes ob robu letošnje dirke podpisala lastnik dirkališča Red Bull Ring Dietrich Mateschitz in podjetje Dorna, ki vodi tekmovanje.

Po novem bodo tako najboljši dirkači na svetu v okviru preizkušenj za svetovno prvenstvo na Spielbergu vozili vsaj še do leta 2025. Motociklistično SP se je na to dirkališče vrnilo po prenovi leta 2016, letošnja dirka bo četrta.

Vodstvo tekmovanja je zadovoljno z odzivom navijačev v zadnjih letih; medtem ko usoda nadaljevanja formule 1 na Spielbergu še ni znana, so zdaj na motociklistični sceni podaljšali pogodbo. Prireditev je v zadnjih letih privabila tudi 200.000 obiskovalcev v treh dneh in na ta način postala največje avstrijsko športno tekmovanje.

“Veseli me, da smo se dogovorili za sodelovanje vsaj še do leta 2025. To dirkališče je eno najlepših na svetu. Vzdušje je izjemno, upam, da bomo še dolgo uspešno sodelovali,” je ob podpisu pogodbe dejal direktor podjetja Dorna Carmelo Ezpeleta.

 

Foto: Gulvier/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

VIDEO: Kurtić junak SPAL-a, v 92. minuti premagal Lazio...Več

2

Gerčar: Konec, zaključujem kariero!...Več

3

Veliki up evropskega rokometa v nekaj tednih vzljubil življenje v Celju (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Sarma z “doživljenjsko” pogodbo brez povišice...Več

2

Španci poročajo: Slačilnica Barce je tempirana bomba...Več

3

Špela Motaln: Najlepše je videti slovenske navijače, himno… (video)...Več