šport TV 1 logo
12:00
Brescia - Napoli Serie A
šport TV 2 logo
12:20
Gent - STVV Belgijska liga
šport TV 3 logo
11:35
Savehof - Budućnost EHF Liga prvakinj

MotoGP ostaja na Spielbergu še pet let

Avtor: Marko Premrl
11. 8. 2019, 12.13

Najboljši motociklisti na svetu bodo še pet let vozili na dirkališču Spielberg na avstrijskem Štajerskem, ki je Sloveniji najbližje prizorišče elitnega tekmovanja motoGP. Pogodbo o nadaljnjem sodelovanju sta danes ob robu letošnje dirke podpisala lastnik dirkališča Red Bull Ring Dietrich Mateschitz in podjetje Dorna, ki vodi tekmovanje.

Po novem bodo tako najboljši dirkači na svetu v okviru preizkušenj za svetovno prvenstvo na Spielbergu vozili vsaj še do leta 2025. Motociklistično SP se je na to dirkališče vrnilo po prenovi leta 2016, letošnja dirka bo četrta.

Vodstvo tekmovanja je zadovoljno z odzivom navijačev v zadnjih letih; medtem ko usoda nadaljevanja formule 1 na Spielbergu še ni znana, so zdaj na motociklistični sceni podaljšali pogodbo. Prireditev je v zadnjih letih privabila tudi 200.000 obiskovalcev v treh dneh in na ta način postala največje avstrijsko športno tekmovanje.

“Veseli me, da smo se dogovorili za sodelovanje vsaj še do leta 2025. To dirkališče je eno najlepših na svetu. Vzdušje je izjemno, upam, da bomo še dolgo uspešno sodelovali,” je ob podpisu pogodbe dejal direktor podjetja Dorna Carmelo Ezpeleta.

 

Foto: Gulvier/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Dragi Kobe...Več

2

Otok greha, ki se mu ne more upreti niti nogometni svet...Več

3

Pokal šestih narodov pred vrati...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenski vratar s “hokejsko podajo” premagal Rangerse in podaril Celticu naslov...Več

2

VIDEO: Afriški Spiderman vratar postal spletni hit...Več

3

VIDEO: Lesjaku uspela ena najbolj zabavnih obramb v karieri...Več