single
[1176]
170975

ZDA po 23. zmago v pokalu narodov: ”Čas je, da trofejo vrnemo domov!”

Avtor: Kenny Jan
22. 9. 2022, 11.53

Ko je govora o najuspešnejših reprezentancah pokala narodov, ne moremo mimo ekipe Združenih držav. Z dirkači, kot so Rocky Johnson, Jeff Ward, David Bailey, Ricky Carmichael, James Stewart, Ryan Villopoto in Jeff Emig, ki spadajo pod legende kategorije AMA, so v preteklosti dosegali velike uspehe, k novemu pa pogledujejo tudi letos.

Čeprav ameriška ekipa ni zmagala vse od Chamberlainove trofeje v Franciji leta 2011, pa letošnja ekipa zopet izgleda kot tista prava – kot ekipa za vrh. V kolikor bo na koncu res sledilo slavje, bo to že 23. uspeh Američanov v pokalu narodov.

Eli Tomac, prvak v kategoriji AMA 450, podprvak v omenjenem razredu Chase Sexton in najboljši Američan v tekmovanju AMA 250 Justin Cooper bodo v nedeljo za hrbtom poskušali pustiti letošnjo veliko in izjemno pestro konkurenco.

”To dirko obožujem,” letošnji pokal narodov z nestrpnostjo pričakuje Tomac. ”Od leta 2018 naprej ni vse potekalo po začrtanih smernicah in poraz nima lepega priokusa. Z letošnjo ekipo, ki jo sestavljata še Sexton in Cooper, sem mnenja, da smo sposobni osvojiti zmago.”

Na dirko komaj čaka tudi Chase Sexton, za katerega bo to debi v pokalu narodov. ”Od vedno so bile moje velike želje dirkati za ZDA. Osredotočiti se bom moral na dobro vožnjo. Želimo si zmage, saj Amerika že dolgo ni pripeljala pokala domov. To bo zame domača dirka, saj sem odraščal v bližini, zato se dogodka zelo veselim!”

Ob progi se pričakuje precejšnja množica glasnih navijačev, ki upajo, da se bo desetletje praznine končalo. Ryan Villopoto, Ryan Dungey in Blake Baggett je bila zadnja zmagoslavna ameriška trojica, ki je ugnala konkurenco v francoskem St Jean d’Angelyju.

Pokal narodov – v nedeljo, od 19. ure dalje, samo na Š1! Ne zamudite dvodelnega studijskega programa, v katerem bosta gosta Jan Pancar in Peter Irt! 

Foto: Imago Sports via Guliver

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: SŽ Olimpija na prvi domači tekmi točke predala Celovcu...Več

2

VIDEO: Kako ne začeti tekme? Predava Las Vegas...Več

3

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

2

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več

3

Tekma med Muro in Olimpijo dobiva tretji polčas: Riera na družbenem omrežju odgovarja Čontali (FOTO, VIDEO)...Več