single
[1175]
174570

Moštveni kolega Mohoriča in Tratnika zaradi težav s srcem končal kariero

Avtor: Urban Kolman
30. 10. 2022, 13.05

Italijanski kolesar Sonny Colbrelli je po nasvetih zdravnikov zaradi težav s srcem končal športno kariero, je na spletni strani sporočilo njegovo moštvo Bahrain-Victorious. Dvaintridesetletnik iz Desenzana se je 21. marca po prvi etapi dirke po Kataloniji zgrudil, življenje pa so mu s hitrim posredovanjem rešili zdravniki z defibrilatorjem.

Colbrelli se je po sprintu in osvojenem drugem mestu v prvi etapi dirke po Kataloniji zgrudil v cilju. Na pomoč je takoj prišla zdravniška služba, ki ga je začela oživljati. Po 45 minutah so Italijana odpeljali v bolnišnico.

Nekaj dni kasneje se je vrnil v domovino in razmišljal o povratku, potem ko so mu na kardiološki kliniki v Padovi vstavili defibrilator. V zadnjem času je le rahlo treniral, po zadnjih pregledih in nasvetih zdravnikov pa bo končal športno pot.

“Pred letom dni sem v tem času proslavljal najpomembnejši uspeh v moji karieri – zmago na Pariz-Roubaixu. Nikoli si nisem predstavljal, da bom leto kasneje pred enim najzahtevnejših obdobij v življenju. Ampak to je moje življenje in postavil sem ga na kocko, zato sem zdaj zanj še toliko bolj hvaležen. Dalo mi je dalo drugo priložnost,” je v izjavi za ekipo dejal Colbrelli.

“Iz severnega pekla sem lani prišel kot zmagovalec, to mi je uspelo na legendarni način, kar bo ostalo zapisano v zgodovino. O tem bom lahko pripovedoval svojim otrokov. Svoje življenje dolgujem prav njim, družini in prijateljem. Iz tega črpam moč, da sprejmem to odločitev. Nikoli v svoj življenjepis ne bom dodal zmage na dirki po Flandriji, ki bo ostala neuslišana želja,” je še dodal Italijan.

V Italiji z vstavljenim defibrilatorjem že tako ne bi smel tekmovati v poklicnem športu, podobno kot danski nogometaš Christian Eriksen po srčnem zastoju na lanskem EP. Tisti čas je bil član Interja iz Milana.

“Tisti, ki so bdeli nad podobnimi primeri, kot je bil Eriksenov v nogometu, so analizirali tudi moj primer. Kolesarstvo ni nogomet. Mi treniramo po cestah v nenadzorovanih okoljih, zato hitra pomoč večkrat ni mogoča saj si ure in ure sam na odročnih in manj prometnih cestah,” je še nekaj razlogov za konec kariere navedel zdaj nekdanji kolesar Bahrain-Victoriousa.

V tej ekipi je bil v minuli sezoni moštveni kolega štirim Slovencem, Mateju Mohoriču, Janu Tratniku, Domnu Novaku in Matevžu Govekarju. Tratnik se prihodnjo sezono seli k Jumbo-Vismi, Novak pa k UAE Team Emirates.

“Sonny je bil del naše ekipe od samega začetka. Je velik šampion in ponosen sem, da smo mu lahko pomagali izpolniti potencial, v zameno pa je v našem dresu dosegal neverjetne rezultate. Zdaj je najbolj pomembno, da ostane zdrav. Veseli smo, da nam bo še naprej pomagal s svojimi izkušnjami,” je ob tem dejal šef ekipe Milan Eržen in potrdil, da bo izkušeni Italijan ostal del moštva.

Colbrelli je v karieri slavil na 34 dirkah, od tega sedemkrat v svetovni seriji. Največji uspeh je zagotovo zmaga na lanskem spomeniku Pariz-Roubaix. V letu 2021 je postal tudi evropski prvak v domačem Trentu, prvo poklicno zmago pa je slavil na dirki po Sloveniji leta 2014, in sicer v drugi etapi.

Vir: STA
Foto: Guliver

Zadnje video vsebine

1

Urukalo: “Za takšne predstave nas najbolj motivira domača publika!” (VIDEO)...Več

2

Nukić: Igrati v takšnih pogojih je za nogometaše nevarno...Več

3

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Milanski Inter Šešku preprečil, da bi spoznal Dončića...Več

2

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

3

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več