šport TV 1 logo
16:35
Polfinale: Hamburger SV - Leipzig Nemški pokal
šport TV 2 logo
15:45
Napoli - Atalanta Serie A
šport TV 3 logo
15:00
Polfinale: Leinster - Toulouse Champions Cup

Molinari vodi, Woods z možnostjo za zmago

Avtor: Marko Premrl
14. 4. 2019, 12.33

Italijan Francesco Molinari vodi po tretjem dnevu mastersa v golfu v Augusti. Doslej je zbral 203 udarce, pred finalnim dnevom pa si drugo mesto delita ameriški superzvezdnik Tiger Woods in njegov rojak Tony Finau, ki imata po dva udarca več. Četrti je še tretji Američan Brooks Koepka (206), zmagovalec dveh od zadnjih treh mastersov za grand slam.

Molinari je tretji dan turnirja s šestimi udarci pod parom, 66, v rahli prednosti pred izzivalci na 83. mastersu, najprestižnejšem turnirju velike četverice v golfu.

Triinštiridesetletni Woods pa je na dobri poti, da konča petletni post na teh turnirjih, na katerih je doslej zbral 14 zmag, od tega štiri v Augusti. Tretji dan je končal s 67 udarci.

Molinari si želi, da bi tako kot lani v Veliki Britaniji, kjer je postal prvi Italijan z zmago na mastersu, naslov osvojil tudi v ZDA. Že pred letom dni ob svojem prvencu na 147. odprtem prvenstvu na igriščih Carnoustie v škotskem Angusu je v zaključku igral z Woodsom.

“Nedvomno je Woods izvrsten igralec. Jutri mi ne bo lahko. Toda on ni edina grožnja v boju za zmago. A ne razmišljam niti o lanskem turnirju v Carnoustieju niti o tekmecih. Danes sem bil psihično močan. Nadaljevanje dobrih udarcev zadnji dan je moja glavna skrb,” je dejal 36-letni Torinčan Molinari.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Da Juventinom ne bo treba več v cirkus …...Več

2

Moderni Ajax veliko dolguje Johanu Cruyffu...Več

3

Nejc Mravlja: Bo 100 milijonov dovolj za nakup Hazarda?...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Anže Kopitar: “Zavedam se, da moram biti nosilec in vodja reprezentance” (video)...Več

2

Ivo Jan: Jan Muršak se je odločil, da ne bo zraven (video)...Več

3

VIDEO: Kraljevski dve minuti in dve epski mojstrovini Iličića...Več