Mohoriču ni uspelo, Saganu etapa

Avtor: Marko Premrl
27. 3. 2021, 18.18

Slovenski kolesar Matej Mohorič je tudi v šesti etapi dirke po Kataloniji z begom poskušal priti do uspeha, a mu še drugi zaporedni dan ni uspelo. Beg, ki je trajal od 12. kilometra in v katerem so bili poleg slovenskega tekmovalca ekipe Bahrain Victorious še štirje kolesarji, se je končal 22 kilometrov pred ciljem, ko je ubežnike ujela glavnina.

V zadnjih 20 kilometrih so sledili napadi posameznikov, 12 kilometrov pred koncem je zasledovalcem na spustu ušel specialist za kronometer Francoz Remi Cavagna, toda ekipe, ki so računale na sprint, mu niso dovolile, da bi sam prišel na cilj. Pri lovljenju sta bili že ves dan najbolj aktivni ekipi Bora-hansgrohe in UAE Emirates, nemški ekipi se je na koncu obrestovalo, saj je sprint dobil trikratni svetovni prvak, Slovak Peter Sagan, ki je tako vknjižil prvo letošnjo in 115. zmago v karieri.

“Danes smo lovili zmago, ne morem ravno reči, da smo jo pričakovali. Etapa je bila razgibana, na njej je bilo možno vse. Možen je bil uspešen beg, možen je bil napad najboljših v skupnem seštevku na koncu, ko je bil pred nami eden od dveh kategoriziranih vzponov, možen je bil sprint. Mi smo si seveda želeli sprint, delali, da bo, nadzorovali potek, dobro delo ekipe pa kronali z mojo zmago. Etapa je bila težka, za mano sta tudi dva težka meseca, zato je ta uspeh še slajši,” je po uspehu dejal Slovak.

Drugo mesto je v etapi od Tarragone do Matara (193,8 km) zasedel Južnoafričan Daryl Impey, tretji je bil Kolumbijec Sebastian Molano. Mohorič, ki je kazal veliko željo po novem napadu tudi po tem, ko so ga ujeli v begu, je zasedel 23. mesto.

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb, še vedno so na vrhu trije kolesarji ekipe Ineos Grenadiers, Britanec Adam Yates ima 45 sekund prednosti pred Avstralcem Richiejem Portom in 49 pred rojakom Geraintom Thomasom. Mohorič, edini preostali slovenski predstavnik na dirki, je 60., za najboljšim zaostaja 36 minut in 21 sekund.

Dirka se bo končala v nedeljo v Barceloni, v drugem delu 133 kilometrov dolge preizkušnje bodo tekmovalci kolesarili na krožni progi, šestkrat se bodo povzpeli na Montjuic. Sprememb v skupnem seštevku kljub razgibani trasi ne gre pričakovati.

 

Foto: Getty Images
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

Hokejska čarovnija v režiji jeseniškega bisera (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Gajser v Italiji za las ušel grdemu padcu...Več

3

VIDEO: Nor zaključek El Clasica pripadel Realu...Več

Najbolj brano ta mesec

1

FOTO: Iličić na treningu s pozlačenimi kramponi...Več

2

Tim Gajser vse bližje dokončanju svoje nove proge (VIDEO)...Več

3

“S takšnim pristopom bi še danes igrali v Ligi prvakov”...Več