KVALIFIKACIJE EURO 2024
single
[1175]
162349

Mohorič predstavil svojo prvo knjigo

Avtor: Marko Premrl
21. 6. 2022, 10.22

Uspešen slovenski kolesar Matej Mohorič je v ponedeljek predstavil svojo prvo knjigo. Avtor Mohoričeve biografije z naslovom Mohopedija Uroš Buh je do ideje za knjigo prišel med pogovorom z Mohoričem na lanski dirki po Franciji, piše Delo. Mohorič je na lanskem Touru osvojil dve etapi. Prodaja se bo začela 1. julija ob startu francoske pentlje.

Na predstavitvi knjige na Brdu pri Kranju manj kot 24 ur po koncu dirke po Sloveniji je Mohorič opisal svoje občutke o večini najodmevnejših dosežkih v karieri. Da je inteligenten tudi na cesti, piše Delo, je pokazal že neštetokrat, nazadnje z etapnima zmagama na Touru, ki ju je dodal v svojo košarico prvih mest na treh največjih dirkah na svetu.

“Bralec bo zagotovo bogatejši za zelo, zelo pestre zgodbe iz kolesarskega življenja,” je za dejal Buh.

“Julija je treba kositi seno in grabiti, roke se ožulijo. Zdaj je pač ožuljena zadnja plat. Tisto ‘švicanje’ in zadovoljstvo ob koncu dneva ob dobro opravljenem delu je pa še vedno isto,” pa je pred kamero na predstavitvi povedal 27-letni Mohorič.

Knjigo je izdala založba Aktivni mediji, urednik knjige je Boštjan Svete, slogovni pregled je opravil Tadej Golob, jezikovni pregled Rok Dovjak, oblikovanje in prelom Marko Jelovšek, za fotografije na ovitku pa je poskrbel Tit Košir. Cena knjige je 28,90 evra.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Urugvaj izkoristil uvodno zaspanost Slovencev, ki so na koncu izvlekli remi...Več

2

VIDEO: Mačkovšek s torpedi potopil ladjo Veszprema...Več

3

VIDEO: Grški vratar z zadetkom končal upe Italije...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Težave za Slovenijo: Oblak izpušča srečanji proti Finski in Danski...Več

2

Sobotno popoldne za večnost...Več

3

Tekme Raket na ŠPORT TV...Več