šport TV 1 logo
11:30
Milan - Torino Serie A
šport TV 2 logo
10:30 DANES
Toronto - Pittsburgh NHL
šport TV 3 logo
12:00
Magdeburg - Leipzig Bundesliga

Mo Farah zaradi poškodbe odpovedal londonski polmaraton

Avtor: Marko Premrl
5. 2. 2020, 17.12

Britanski zvezdnik atletskih stez Mo Farah je danes razočaral svoje številne navijače in sledilce, saj zaradi poškodbe ahilove tetive, poškodoval se je na treningu, ne bo nastopil na londonskem polmaratonu Vitality Big Half 1. marca.

Mo Farah

“Res sem se veselil. Vsi vedo, kako zelo rad tečem v Londonu, vendar je na prvem mestu zdravje, saj želim biti v kar se da najboljši formi za poletje, zato sem se s težkim srcem odločil, da bom letošnji londonski polmaraton izpustil,” je sporočil Farah.

Štirikratni olimpijski prvak želi braniti in ubraniti naslov olimpijskega prvaka na desetkilometrski razdalji.

Farah je na 10.000 m osvojil zlato tako leta 2016 v Riu kot tudi 2012 v Londonu. Hkrati je bil na obeh zadnjih olimpijskih igrah najhitrejši na petkilometrskih razdaljah.

Šestkratni svetovni prvak se je leta 2017 odločil za odhod z atletskih stez. V celoti se je namreč preusmeril na maratone. Vendar pa se je odločil za vnovično vrnitev na olimpijske igre, in sicer v teku na deset kilometrov. Na olimpijske igre se bo moral še kvalificirati.

Olimpionik se je lani znašel v medijskih poročilih zaradi povezav s spornim atletskim trenerjem Albertom Salazarjem, ki je pod štiriletnim suspenzom zaradi spornih metod, ko je nekatere svoje varovance in varovanke silil k uporabi prepovedanega dopinga.

Farah sam ni nikoli oddal pozitivnega vzorca ter je vedno vztrajal pri tem, da se ni posluževal nedovoljenih metod. Leta 2017 je prekinil sodelovanje s Salazarjem, največje dosežke na atletskih stezah pa je dosegel prav s pomočjo spornega trenerja.

 

Foto: Guliver/Getty Images
VIR: STA

Priporočamo še

1

Dragi Kobe...Več

2

Otok greha, ki se mu ne more upreti niti nogometni svet...Več

3

Pokal šestih narodov pred vrati...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenski vratar s “hokejsko podajo” premagal Rangerse in podaril Celticu naslov...Več

2

VIDEO: Afriški Spiderman vratar postal spletni hit...Več

3

VIDEO: Lesjaku uspela ena najbolj zabavnih obramb v karieri...Več