pismo ikona
šport TV 1 logo
01:15
Paragvaj - Katar Copa America
šport TV 2 logo
01:15
Senegal - Alžirija Afriški pokal narodov
šport TV 3 logo
01:25
3m, skakalna deska, sinhrono, moški Svetovno prvenstvo

Mladi smučarji ob koncu sezone prejeli več kot 70 tisočakov za razvoj (VIDEO)

Avtor: Blaž Magdič
30. 3. 2019, 15.05

Zadnji marčevsko soboto se je na priljubljenem slovenskem smučišču Krvavec gnetlo smučarski zanesenjakov, pa tudi profesionalnih adutov, ki so nas razveseljevali celotno zimo. Na sporedu je bil moški smuk za državno prvenstvo, ki je pripadel Klemnu Kosiju, v ženski konkurenci pa je bila najboljša komaj šestnajstletna Jera Kompan. Za naslove so se borili tudi mlajši smučarji in smučarke, ki imajo še dodaten razlog za veselje.

Smučarska zveza Slovenije že nekaj časa zelo uspešno sodeluje s trgovsko verigo Tuš, medsebojna naklonjenost pa se je vnovič potrdila v soboto na zaključnem dogodku sezone imenovanem “Dila”.

Pri omenjenem trgovcu so skozi celotno zimo s posebno akcijo zbirali sredstva za razvoj slovenskih smučarskih upov. Januarja in februarja so z vsakim prodanim Tuš izdelkom namenili odstotek prodajne vrednosti v sklad za bodoče Žane Kranjce in Ilke Štuhec. Pod sloganom “Podprite mlade smučarske upe” so skupaj s kupci zbrali 71.784 evrov, ček pa so na Krvavcu izročili bodočim zvezdnikom.

Vidno zadovoljen je bil ob koncu projekta tudi vodja panoge alpskega smučanja pri Smučarski zvezi Slovenije Miha Verdnik, ki se zaveda, da bodo zbrana sredstva precej izboljšala trening mladih že v prihodnji sezoni.

Tudi v podjetju Tuš so ponosni na izpeljan projekt, a se že ozirajo v prihodnost, več kot očitno je, da bomo tudi v prihodnji smučarski sezoni videli podobne projekte, ki bodo staršem in mladim upom vsaj nekoliko olajšali razvoj v tem sicer precej dragem športu.

 

Video: Šport TV

Priporočamo še

1

VIDEO: Hrvaški Messi za Rijeko zabil dva evrogola...Več

2

Afriški pokal narodov: Alžirci znova prvaki po 29 letih (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Hokejska akademija je zadetek v polno!...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Tim Gajser svoji Špeli naročil: Na Baliju moramo imeti tudi …...Več

2

VIDEO: Madagaskar poskrbel za najlepši gol...Več

3

Kopitar: Informacije dobim morda dan ali uro pred drugimi...Več