šport TV 1 logo
14:30
Sparta Praha - Viktoria Plzen Češka liga
šport TV 2 logo
14:00
Amiens - Monaco Ligue 1
šport TV 3 logo
14:00
Joventut - Tofas Eurocup

Mladi smučarji ob koncu sezone prejeli več kot 70 tisočakov za razvoj (VIDEO)

Avtor: Blaž Magdič
30. 3. 2019, 15.05

Zadnji marčevsko soboto se je na priljubljenem slovenskem smučišču Krvavec gnetlo smučarski zanesenjakov, pa tudi profesionalnih adutov, ki so nas razveseljevali celotno zimo. Na sporedu je bil moški smuk za državno prvenstvo, ki je pripadel Klemnu Kosiju, v ženski konkurenci pa je bila najboljša komaj šestnajstletna Jera Kompan. Za naslove so se borili tudi mlajši smučarji in smučarke, ki imajo še dodaten razlog za veselje.

Smučarska zveza Slovenije že nekaj časa zelo uspešno sodeluje s trgovsko verigo Tuš, medsebojna naklonjenost pa se je vnovič potrdila v soboto na zaključnem dogodku sezone imenovanem “Dila”.

Pri omenjenem trgovcu so skozi celotno zimo s posebno akcijo zbirali sredstva za razvoj slovenskih smučarskih upov. Januarja in februarja so z vsakim prodanim Tuš izdelkom namenili odstotek prodajne vrednosti v sklad za bodoče Žane Kranjce in Ilke Štuhec. Pod sloganom “Podprite mlade smučarske upe” so skupaj s kupci zbrali 71.784 evrov, ček pa so na Krvavcu izročili bodočim zvezdnikom.

Vidno zadovoljen je bil ob koncu projekta tudi vodja panoge alpskega smučanja pri Smučarski zvezi Slovenije Miha Verdnik, ki se zaveda, da bodo zbrana sredstva precej izboljšala trening mladih že v prihodnji sezoni.

Tudi v podjetju Tuš so ponosni na izpeljan projekt, a se že ozirajo v prihodnost, več kot očitno je, da bomo tudi v prihodnji smučarski sezoni videli podobne projekte, ki bodo staršem in mladim upom vsaj nekoliko olajšali razvoj v tem sicer precej dragem športu.

 

Video: Šport TV

Priporočamo še

1

Brat Nejc pridno snemal, Tim pa letel kar 40 metrov (VIDEO)...Več

2

(INTERVJU) Aleš Mertelj: Nobenih težav ne bi imel s povratkom na Češko...Več

3

In vendar se (znova) kotali...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Portret legende: Alessandro Del Piero...Več

2

FOTO: Ruska atletska lepotica: Ponudili so mi 200.000 mesečno...Več

3

Iz Beneventa: Slovenci, to je vaš nov Josip Iličić...Več