single
[5]
199935

Mladi slovenski rokometaši premagali Iran in SP zaključili kot 15.

Avtor: Aljaž Pirnat
11. 8. 2023, 14.36

Slovenska rokometna reprezentanca je danes odigrala svojo zadnjo tekmo na letošnjem svetovnem prvenstvu na Hrvaškem. V dvoboju za 15. mesto so bili z 30:22 boljši od Irana, kar pomeni, da so tekmovanje le zaključili na pozitivni noti.

Mladi slovenski rokometaši so že na začetku srečanja prevzeli pobudo in hitro povedli s 5:0. Prednost petih golov jim je uspelo tudi zadržati vse do konca prvega polčasa. Blestel je predvsem vratar Ian Mesarec, ki je od 21 poskusov, ki so na tem srečanju leteli proti njegovim vratom, osem od teh tudi zaustavil.

Od napadalcev pa sta bila za slovensko zasedbo najuspešnejša Mlivić Malik, ki je iransko mrežo stresel 5-krat, in Nejc Hriberšek, ki je vratarja nasprotnikovega moštva premagal štirikrat. Za Irance je bil najbolj učinkovit Mahdi Dareini, ki je dosegel štiri zadetke.

Naši fantje so sicer prvenstvo z visokima zmaga proti Novi Zelandiji in Maroku otvorili izjemno, nato pa zabeležili štiri zaporedne poraze. Boljši so bili Madžari, Hrvatje, Portugalci in Avstrijci. Tako se za Slovenija poslavlja od letošnjega svetovnega prvenstva, ki so ga naši mladi rokometaši zaključili na 15. mestu.

Foto: Sport TV

Zadnje video vsebine

1

(VIDEO) Boromisa po porazu z Bravom: Oprosti vsem navijačem za sezono brez trofeje...Več

2

Arnol po zmagi proti Olimpiji: Današnja tekma je bil zrelostni izpit, ki smo ga uspešno opravili (VIDEO)...Več

3

VIDEO: Šeško sezono končal z izjemno strelsko formo in fantastičnim evrogolom...Več

Najbolj brano ta mesec

1

“Včasih je težko ves čas oživljati ogenj” (VIDEO)...Več

2

Kultni klub se vrača med elito: Tja ga je popeljal “ameriški Julian Nagelsmann” (VIDEO)...Več

3

Ko v deželi denarja zmanjka cekinov...Več