single
[38]
163451

Mladi Slovenci na evropskih paraigrah do dveh medalj

Avtor: Kenny Jan
4. 7. 2022, 12.52

V nedeljo so se na Finskem končale 6. evropske paraigre mladih. Slovenska odprava se v domovino vrača z dvema kolajnama in nekaj osebnimi rekordi, so zapisali na Zvezi za šport invalidov Slovenije - Slovenski paraolimpijski komite.

Na Finskem so nastopili Inja Klemenčič (boccia, trenerka Irena Lamovec), Alen Bećirević (namizni tenis, trener Ožbej Poročnik), Luka Stanar, Tim Žnidaršič Svenšek in Gašper Glušič (trener Emil Tahirović in trenerka Kristin Žagar).

Prvo kolajno je Sloveniji priplaval Tim Žnidaršič Svenšek, ki je bil z novim osebnim rekordom (1:25,14) bronast na 100 m hrbtno. Tim bi moral dobiti še zlato na 50 m delfin, kjer je bil najhitrejši med vsemi, a zavoljo premalo prijavljenih plavalcev kolajn v tej panogi niso podelili. S plavanjem sta se izkazala Luka Stanar in Gašper Glušič, ki sta tekmovanje sklenila z osebnima rekordoma na 100 m prosto.

Namiznotenisač Alen Bećirević je imel dvojni program. V posamični konkurenci je prišel do četrtfinala, kjer ga je izločil na koncu srebrni Norvežan Pablo Jakobsen. Prvak je postal Hrvat Borna Zohill. V ekipni konkurenci je Alen združil moči z Italijanom Stefanom Buttijem. V četrtfinalu sta ugnala poljsko ekipo (2:0), potem pa priznala v polfinalu premoč angleški navezi (1:2), kar pa je bilo dovolj za medaljo.

Na igrah je debitirala tudi Inja Klemenčič, ki je nastopila v dvoranskem balinanju (boccia). Prvi dve tekmi je izgubila, zadnjo pa zavoljo slabega počutja predala, dobila pa izkušnje, ki ji bodo še kako prav prišle.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Sablja na tekmi lige prvakov očistil pajčevino, Muršakovi zatresli kar desetkrat...Več

2

VIDEO: V Kopru s futsal vrtiljakom zmedli obrambo nasprotnika...Več

3

VIDEO: Poteza prvega kroga pripadla košarkarju, ki je v preteklosti že zadel na podoben način...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Ultimativna čast: Dres Aleša Mušiča za večno pod stropom Tivolija (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Jesenice na drugi domači tekmi v AHL do druge zmage...Več

3

Union Berlin: Novi nemški vladar?...Več