single
[38]
163451

Mladi Slovenci na evropskih paraigrah do dveh medalj

Avtor: Kenny Jan
4. 7. 2022, 12.52

V nedeljo so se na Finskem končale 6. evropske paraigre mladih. Slovenska odprava se v domovino vrača z dvema kolajnama in nekaj osebnimi rekordi, so zapisali na Zvezi za šport invalidov Slovenije - Slovenski paraolimpijski komite.

Na Finskem so nastopili Inja Klemenčič (boccia, trenerka Irena Lamovec), Alen Bećirević (namizni tenis, trener Ožbej Poročnik), Luka Stanar, Tim Žnidaršič Svenšek in Gašper Glušič (trener Emil Tahirović in trenerka Kristin Žagar).

Prvo kolajno je Sloveniji priplaval Tim Žnidaršič Svenšek, ki je bil z novim osebnim rekordom (1:25,14) bronast na 100 m hrbtno. Tim bi moral dobiti še zlato na 50 m delfin, kjer je bil najhitrejši med vsemi, a zavoljo premalo prijavljenih plavalcev kolajn v tej panogi niso podelili. S plavanjem sta se izkazala Luka Stanar in Gašper Glušič, ki sta tekmovanje sklenila z osebnima rekordoma na 100 m prosto.

Namiznotenisač Alen Bećirević je imel dvojni program. V posamični konkurenci je prišel do četrtfinala, kjer ga je izločil na koncu srebrni Norvežan Pablo Jakobsen. Prvak je postal Hrvat Borna Zohill. V ekipni konkurenci je Alen združil moči z Italijanom Stefanom Buttijem. V četrtfinalu sta ugnala poljsko ekipo (2:0), potem pa priznala v polfinalu premoč angleški navezi (1:2), kar pa je bilo dovolj za medaljo.

Na igrah je debitirala tudi Inja Klemenčič, ki je nastopila v dvoranskem balinanju (boccia). Prvi dve tekmi je izgubila, zadnjo pa zavoljo slabega počutja predala, dobila pa izkušnje, ki ji bodo še kako prav prišle.

Vir: STA
Foto: Sportida

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Neymarjev dvojnik preslepil varnostnike...Več

2

Zadnja ekipa Alpske lige namučila Železarje, ki v Podmežakli ostajajo neporaženi (VIDEO)...Več

3

Golemac: “Pričakujemo težko tekmo, toda moramo iti na zmago!” (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nova polomija sodnika in VAR-a: Portugalska enajstmetrovka v nasprotju s pravili? (FOTO)...Več

2

Ronaldo še zadnjič udaril po Unitedu: Izdal novo uro s podobo gola, ki ga je dosegel proti rdečim vragom (FOTO)...Več

3

Théo Hernández: v bratovem imenu...Več