pismo ikona
šport TV 1 logo
01:05 V ŽIVO
Montreal - Washington NHL
šport TV 2 logo
01:00
Nice - Rennes Ligue 1
šport TV 3 logo
01:30
Monte Carlo, 11. HP WRC

Mladi motokrosisti na Poljskem do 16. mesta

Avtor: Gregor Kovačič
7. 10. 2019, 14.17

Slovenska motokros reprezentanca se je v Gdansku udeležila evropskega pokala narodov. V ostri konkurenci je zasedla 16. mesto.

Mladi slovenski motokrosisti so pod vodstvom selektorja Saše Kraglja minuli konec tedna tekmovali na Poljskem. Na mehki progi v Gdansku so se borili za čim boljša mesta v kategorijah MX 85, MX 125 in MX 250. V težkih vremenskih razmerah je imela četverica Slovencev kar nekaj smole, ki so jim preprečile boljšo uvrstitev.

“Proga je bila zelo mehka, vreme pa sila spremenljivo, saj so menjali dež, sonce in ledeni dež, kar je še otežilo razmere za dirkanje. Ponekod so bile brazde dolge tudi pa trideset in več metrov, tega naši fantje niso vajeni, saj imajo premalo mednarodnih izkušenj,” je povedal selektor Sašo Kragelj. V najšibkejšem razredu sta slovenske barve in AMZS zastopala Jaka Osek in Jaka Peklaj. Na prvi dirki je Osek že v prvem krogu padel in žal odstopil.

“Osek je padel v blatu na začetku v enem od zahtevnih zavojev. Čez njegov motor je zapeljal eden od tekmovalcev in pri tem motor poškodoval do te mere, da v drugi vožnji sploh ni šel na štartno rampo,”
je bil slabe volje Kragelj, ki se zaveda, da so fantje željni tekmovanja in dirkanja, a da imajo preprosto premalo izkušenj v tako zahtevni konkurenci. Drugi član reprezentance v razredu MX 85 Peklaj pa se je v hladnem vremenu in temperaturi zraka enajst stopinj Celzija pogumno spopadel z mehko podlago ter ciljno črto prečkal na 21. mestu, v drugi pa tudi sam odstopil.

Razreda MX 125 in MX 250 sta vozila skupaj. Slovenijo sta zastopala Matevž Robek in Jaka Završan. Oba sta se hrabro spopadla z izkušenejšimi tekmeci in pokazala, da premoreta kar nekaj potenciala, ki ga lahko ob nadaljevanju trdega dela na treningih še razvijeta. V prvi vožnji se je bolje odrezal Završan, ki je osvojil 29. mesto, Robek pa je bil tik za njim. V drugo vožnjo sta se oba podala z boljšim občutkom, saj sta dobro spoznala 1660 metrov dolgo progo in tudi konkurente, ki so vseskozi agresivno napadali. Spet je bil malenkost boljši Završan, ki je v cilj pripeljal 27., Robek pa je bil enako kot v prvi vožnji vnovič le malenkost za reprezentančnim kolegom in osvojil mesto za njim. Selektor Kragelj je dejal, da nikomur ni bilo enostavno. “Vsi so imeli željo, vsi so se trudili po svojih najboljših močeh, a pomanjkanje izkušenj na takšnih dirkah je odločilo. Važno je, da so vsi nepoškodovani, čeprav imajo nekaj tehnične škode. Zdaj moramo na zvezi stakniti glave skupaj. Generalno bo potreben drugačen pristop. Fante bi morali podpirati celo leto, jih pošiljati na tekme v tujino, šele potem lahko pričakujemo odmevne rezultate, ki smo jih ob potencialu, ki ga imamo, sposobni dosegati.”

Slovenska reprezentanca je v skupnem seštevku evropskega pokala narodov osvojila 16. mesto.

Foto: Željko Zeleničič

Vir: AMZS

Priporočamo še

1

VIDEO: Nov avtubus Udineseja boljši kot Juventusov ali Interjev...Več

2

VIDEO: Vratar v Škofji Loki poskrbel za bombo-lob sezone...Več

3

177 odtenkov neustavljivega Kuna Agüera...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Nori Zlatan že v prvi minuti s kolenom “uničil” Hrvata (VIDEO)...Več

2

VIDEO: Juventus bo moral protinapade še povaditi...Več

3

Italija znova na nogah: VAR spregledal ragbi vlečenje Lautara...Več