šport TV 1 logo
14:55 V ŽIVO
Roma - Spezia Serie A
šport TV 2 logo
14:55 V ŽIVO
Clermont - Auxerre Ligue 2
šport TV 3 logo
15:15
Cedevita Olimpija - Budućnost Eurocup

Mišmaševa in Čeh v vodstvu pred zadnjo tekmo atletske lige

Avtor: Blaž Magdič
1. 9. 2020, 17.04

Zadnje tekmovanje leta v okviru slovenske atletske lige Telekom Slovenije bo v sredo, 2. septembra, ko bodo v Novem mestu pripravili 31. mednarodni miting. Po petih tekmah prepričljivo vodita Kristijan Čeh in Maruša Mišmaš Zrimšek.

“Zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa bo miting, ki se bo začel ob 16. uri s skokom s palico, potekal brez gledalcev. Zasedba na startni listi bo glede na razmere dobra, nekaj naših najboljših pa je tudi na tujih mitingih. Tudi nekaj tujcev bo prišlo,” je povedal podpredsednik organizacijskega odbora novomeškega mitinga Igor Primc, nekdanji slovenski olimpijec v metu diska.

V dolenjski prestolnici bo Primc tudi vodja tekmovanja, na katerem bosta prvi imeni lanski evropski prvak do 23 let Kristijan Čeh in Maja Mihalinec, najboljša slovenska atletinja minule sezone, ki ima tudi rekord stadiona Portovald na 100 m (11,34).

Mišmaš Zrimškova ne bo na startu, ker bo v četrtek tekla na 1500 metrov v Marseillu, 13. tega meseca pa za zaključek svoje sezone še v Berlinu na 3000 m zapreke.

Čeh je letos prav Primcu odvzel slovenski rekord v metu diska in nato v Mariboru 23. junija zmogel 68,75 m ter se povzel tik pod svetovni vrh sezone z izidom, ki bi mu na prejšnjih dveh olimpijskih igrah v Londonu 2012 (prvo mesto: 68,37 m) in Rio de Janeiru 2016 (68,27 m) prinesel olimpijsko zlato.

“Njegova sezona je vrhunska, celo malce nad pričakovanji. A je pred tem že dve leti stalno metal 62, 63 m. Tako da je očitno rabil nekaj časa, da je storil še korak naprej. Ne le doma, tudi na tujih tekmovanjih v močni konkurenci je metal prek 65 m. Pomembno, je da drži tako stabilno formo, saj so to že daljave za kolajne na velikih tekmah,” je ocenil Primc.

Še bolj kot Mišmaševa ima Čeh skupno zmago v slovenski ligi praktično že v žepu, prav tako pa ima na zadnji tekmi lige tudi tekmovalne cilje, saj lahko denimo, izboljša rekord stadiona, ki ga je z 65,40 m pred desetimi leti dosegel Madžar Robert Fazekas.

Enaindvajsetletni Čeh ima v točkovanju slovenske lige že 40 točk, za njim je zelo strnjena konkurenca. Blaž Zupančič, slovenski prvak v suvanju krogle, ki ima 25 točk, s točko zaostanka mu sledi trojica. Tretji je tekač na 200 in 400 m Lovro Mesec Košir, četrti je prvak na 100 m Nick Kočevar, peti pa najboljši Slovenec na 110 m ovire Filip Jakob Demšar.

Mišmaš Zrimšek se je po četrti tekmi lige v slovenski prestolnici iz sedmega prebila na drugo mesto. Po izjemnem teku na 2000 m zapreke, na katerem je v Ljubljani 16. julija dosegla drugi izid vseh časov, je podvojila svoje dosedanje točke, iz 14 je skočila na 28. Po državnem rekordu 26. julija na DP na 3000 m ima sedaj že 41 točk.

Neja Filipič, državna prvakinja v troskoku, je s 33 točkami na drugem mestu. Tretja je Tina Šutej, ki bo na dan tekme v Novem mestu nastopila na diamantnem mitingu v Lozani, kjer bodo letos pripravili le ulično tekmo v skoku s palico.

Šutejeva ima 29 točk, tako kot Lia Apostolovski v skoku v skoku v višino, Nika Glojnarič na 100 m ovire in Agata Zupin na 400 in 400 m ovire, ki so razvrščene od četrtega do šestega mesta v ligi. V boj za vrh se lahko vplete tudi ta čas sedma Maja Mihalinec (27 točk).

 

Foto: Sportida.com
Vir: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Vratar iz Kobarida dosegel gol, ob katerem so se soigralci držali za glavo...Več

2

VIDEO: Murićeva trojka, s katero je zlomil Budućnost...Več

3

Pokalna senzacija: Drugoligaš izločil evropske prvake (video)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Mandžukić izziva Milanovo prekletstvo številke 9...Več

2

Pagliuca za ŠTV: Vesel sem, ker me je premagal Handanović...Več

3

Iz Španije prepričani, da je to koš sezone (video)...Več