pismo ikona
šport TV 1 logo
03:30
Nantes - PSG Francoska liga
šport TV 2 logo
03:00
Sydney FC - Western Sydney Wanderers Avstralska liga
šport TV 3 logo
04:00
Aspen, Vrhunci, 3. del X Games

Mišamaš: Čas, ki sem ga dosegla, je vrhunski

Avtor: Marko Premrl
14. 6. 2019, 10.02

Maruša Mišmaš je na atletski diamantni ligi v Oslu dosegla državni rekord v teku na 3000 m zapreke z 9:20,97. Zasedla je deveto mesto in za skoraj osem sekund izboljšala svoj prejšnji rekord (9:28,61), ki ga je tekla 2. septembra lani v Berlinu.

“Res sem zelo vesela, ker mi je uspel tako dober tek. Že sam nastop na diamantni ligi je nekaj posebnega, ko sem tekla pred polnimi tribunami. Vreme je bilo lepo, čeprav je bilo zelo mrzlo, a me to v resnici ni motilo,” je pojasnila Grosupeljčanka.

Znova je potrdila normo za letošnje SP v Dohi. “Čas, ki sem ga dosegla, je res vrhunski za evropske razmere, zdaj sem blizu tudi svetovnemu vrhu. Dokazala sem tudi, da si res zaslužim nastop na diamantni ligi, v najmočnejši svetovni konkurenci” je bila presrečna Mišmaševa.

Z najboljšim letošnjim izidom na svetu in rekordom mitinga je slavila Kenijka Norah Jeruto (9:03,71), nekdanja afriška prvakinja. Druga med 15 tekmovalkami, ki so prišle do cilja, je bila njena rojakinja Beatrice Chepkoech (9:04,30).

Slednja je aktualna afriška prvakinja, bila pa je četrta na svetovnem prvenstvu leta 2017 v Londonu in leto dni prej na olimpijskih igrah. Tretje mesto je zasedla še tretja Kenijka Hyvin Kiyeng (9:07,56). Ta je bila zlata na SP 2015 in srebrna na OI 2016 ter bronasta predlani na SP v Londonu.

Mišmaševa je bila druga med Evropejkami. Mesto pred njo, 8., je bila Nemka Gesa Felicitas Krause (9:20,31).

“V zadnjem krogu sem prehitela eno izmed kenijskih atletinj, na žalost pa me je na zadnji vodni oviri prehitela Nemka in je potem nisem mogla več ugnati,” je finalni del opisala slovenska rekorderka.

Začetek pa se ni odvil povsem gladko. “Na vodni oviri kmalu po startu je padlo nekaj atletinj in to tik pred mano. A sem ostala mirna. Kenijke sem spustila naprej, ker so bile res hitre, tekla pa sem v evropski konkurenci. Bil je res dober ritem, a sem imela dovolj moči, da sem pospešila v zadnjem krogu,” je dodala Mišmaševa.

Konec tedna ne bo nastopila na atletskem pokalu v Celju, naslednja tekma jo čaka prihodnji teden v Ostravi. Na Češkem bo tekla na 1500 m. “Malo preveč je bilo tekov na 3000 m v zadnjem obdobju, poleg tega pa mi je tudi 1500 m zelo všeč. Tudi tu bom ciljala na normo za svetovno prvenstvo, to mi predstavlja velik izziv,” je končala Mišmaševa.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Priporočamo še

1

Pavlin odkrito: V reprezentanci pogrešam srčnost in žar, za grb je treba dati vse! (VIDEO)...Več

2

Najboljši motokrosist sveta pokazal zmagovalni spomin iz otroštva (FOTO)...Več

3

Neymar podlegel provokacijam in drugič v Franciji pordečel (VIDEO)...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Hrvaški Messijev naslednik žogo poslal … v kuhinjo!...Več

2

VIDEO: Zimzeleni Šterbik pri 40 letih uprizoril vratarsko predstavo za anale...Več

3

Prekršek ali ne? Situacija, ki deli hrvaško športno javnost (VIDEO)...Več