puščica dol ikona
Trenutno na sporedu
puščica gor ikona
06:45
Chievo - Atalanta, Nogomet - Serie A
šport TV 1 logo
07:15
Nice - Marseille, Nogomet - Ligue 1
šport TV 2 logo
07:15
Udinese - Napoli, Nogomet - Serie A
šport TV 3 logo

Evropska nogometna zveza (Uefa) je pod drobnogled vzela italijanski nogometni klub iz lombardijske prestolnice AC Milan zaradi kršitev finančnega fair playa. Zaradi pretiranega poletnega trošenja, v zadnjih treh sezonah se je skupni finančni dolg dvignil na 255 milijonov evrov, je milanski kolektiv pred izpadom iz evropskih tekmovanj.

AC Milan

Uefa tako že pripravlja kazenske ukrepe za zadolženi klub, ki ne zna zadovoljivo pojasniti, kako bo zapolnil finančno brezno, v katerega jih je pahnilo zapravljanje za nakupe novih nogometašev. V Milanu visokih izdatkov ne morejo pokriti, krovni evropski nogometni federaciji so predlagali tudi nekakšno poravnavo, iz katere ne bo, po podatkih iz Uefe, najverjetneje nič.

Jasno je kot beli dan, da v Milanu ne izpolnjujejo finančnih omejitev, ki jih je postavila Uefa in ki znašajo največ 30 milijonov evrov v dolgovih v obdobju treh sezon. Med kazenskimi ukrepi, ki bi jih lahko izrekli Milančanom, je tudi prepoved sodelovanja v evropskih tekmovanjih, navajajo italijanski mediji.

Milan je zgolj poleti zapravil 200 milijonov evrov za okrepitve, ki pa so bile bolj kot ne brez pravega učinka, saj rossoneri trenutno zasedajo skromno osmo mesto na razpredelnici italijanskega prvenstva serie A.

Zdajšnji lastnik Milana je kitajski poslovnež Yonghong Li, ki pa ni vložil svojih sredstev, ampak si je 300 milijonov evrov sposodil od skladov v ZDA po precej visokih obrestnih merah z rokom plačila do oktobra 2018. Med možnostmi se je kot rešitelj pojavil savdski milijarder Fawaz Alhokair, ki naj bi se ponudil, da bi odkupil terjatve Milana in tako postal njegov lastnik.

Foto: Guliver/Getty Images

Vir: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja