šport TV 1 logo
11:30
Milan - Torino Serie A
šport TV 2 logo
10:30 DANES
Toronto - Pittsburgh NHL
šport TV 3 logo
12:00
Magdeburg - Leipzig Bundesliga

Milan bo še bolj reven, sponzor jim je znižal pogodbo

Avtor: Marko Premrl
13. 2. 2020, 10.01

Čeprav se je Milan po prihodu Zlatana Ibrahimovića nekoliko dvignil na lestvici, jim je poraz na milanskem derbiju proti Interju s 4:2 dal znova vedeti, da pot proti vrhu še zdaleč ne bo lahka. Za nameček je sponzor Fly Emirates naznanil, da ne misli več prispevati toliko, kot do zdaj.

Na letni ravni je Milan od Fly Emirates do zdaj prejemal 14 milijonov evrov, kar je samo po sebi precej nizka številka, če vemo, da jih denimo Juventus od Jeepa “pokasira” kar 42. Sicer se je še pred nekaj tedni zdelo, da bi se lahko arabski mogotci umaknili z dresov Milana, saj ekipa že dalj časa ne igra več pomembne vloge v Evropi, prav tako pa ne tudi v Italiji.

Milan in Emirates pa so vseeno prišli do dogovora, in sicer s popustom. V novi pogodbi (aktualna poteče junija 2020) piše, da bo Milan prejemal 10 milijonov evrov letno.

Milan je sicer v zadnjih letih precej padel, kar se tiče sponzorskih prihodkov. Leta 2015 jih je imel 82 milijonov, lani pa le 56,8.

V naslednjem krogu Serie A bo Milan igral proti Torinu, tekma bo na sporedu v ponedeljek ob 20.40. Prenos si boste lahko ogledali na Š1. 

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Dragi Kobe...Več

2

Otok greha, ki se mu ne more upreti niti nogometni svet...Več

3

Pokal šestih narodov pred vrati...Več

Najbolj brano ta mesec

1

VIDEO: Slovenski vratar s “hokejsko podajo” premagal Rangerse in podaril Celticu naslov...Več

2

VIDEO: Afriški Spiderman vratar postal spletni hit...Več

3

VIDEO: Lesjaku uspela ena najbolj zabavnih obramb v karieri...Več