pismo ikona
šport TV 1 logo
06:45
Lecce - Cagliari Serie A
šport TV 2 logo
06:45
Napoli - Bologna Serie A
šport TV 3 logo
07:00
Četrtfinale: Frolunda - Biel Bienne, prva tekma CHL Liga prvakov

Milan bo še bolj reven, sponzor jim je znižal pogodbo

Avtor: Marko Premrl
13. 2. 2020, 10.01

Čeprav se je Milan po prihodu Zlatana Ibrahimovića nekoliko dvignil na lestvici, jim je poraz na milanskem derbiju proti Interju s 4:2 dal znova vedeti, da pot proti vrhu še zdaleč ne bo lahka. Za nameček je sponzor Fly Emirates naznanil, da ne misli več prispevati toliko, kot do zdaj.

Na letni ravni je Milan od Fly Emirates do zdaj prejemal 14 milijonov evrov, kar je samo po sebi precej nizka številka, če vemo, da jih denimo Juventus od Jeepa “pokasira” kar 42. Sicer se je še pred nekaj tedni zdelo, da bi se lahko arabski mogotci umaknili z dresov Milana, saj ekipa že dalj časa ne igra več pomembne vloge v Evropi, prav tako pa ne tudi v Italiji.

Milan in Emirates pa so vseeno prišli do dogovora, in sicer s popustom. V novi pogodbi (aktualna poteče junija 2020) piše, da bo Milan prejemal 10 milijonov evrov letno.

Milan je sicer v zadnjih letih precej padel, kar se tiče sponzorskih prihodkov. Leta 2015 jih je imel 82 milijonov, lani pa le 56,8.

V naslednjem krogu Serie A bo Milan igral proti Torinu, tekma bo na sporedu v ponedeljek ob 20.40. Prenos si boste lahko ogledali na Š1. 

 

Foto: Guliver/Getty Images

Priporočamo še

1

Xavi naj bo!...Več

2

Fairplay v karanteni...Več

3

Alberto Gilardino: Violinist na začetku nove poti...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Postopno, a strastno taktično dozorevanje Jürgena Kloppa...Več

2

Kurtić za ŠTV: Nisem še rekel zadnje, Jojo je TOP 5 na svetu!...Več

3

Celotna kariera Uroša Zormana zajeta v eno biografijo (intervju)...Več