šport TV 1 logo
15:15
Rally Magazin, 9. oddaja WRC
šport TV 2 logo
14:15
Finale: Barcelona - Baskonia Španska liga
šport TV 3 logo
14:00
Gorica - Hajduk Hrvaška liga

Mezgec se dogovarja z ekipami za naslednjo sezono

Avtor: Marko Premrl
24. 6. 2020, 17.12

Slovenski kolesar Luka Mezgec je v času koronske krize v zahtevnem položaju, saj mu pogodba z Mitchelton - Scottom poteče, nadaljevanje sezone pa bo kratko. Vseeno se z menedžerjem pogovarjata z drugimi ekipami, čeprav se utegne zgoditi, da bo podaljšal pogodbo z avstralskim moštvom, ki ga plačuje v tej sezoni.

Luka Mezgec

V pogovoru STAkluba Slovenske tiskovne agencije in Zavoda za športno pravo SportLex na temo izzivov in priložnosti kolesarstva med in po obdobju koronske krize je 31-letnik dejal, da so pogovori z moštvi in tudi z dosedanjo ekipo že v teku.

Kar se tiče položaja v ekipi Mitchelton – Scott, je Mezgec dejal, da o propadlem dogovoru med lastnikom in novim sponzorjem moštva, s katerim bi se moštvo preimenovalo v Manuela Fundacion, ni novosti.

“Zaenkrat ne morem kaj povedati. Veliko več, kot so zapisali v tujih medijih, tudi mi nismo dobili. Imamo pa potrditev lastnika ekipe, Gerryja Ryana, da bo to sezono izpeljal sezono do konca in da je pripravljen v istem finančnem okvirju financirati tudi naslednjo,” je v pogovoru dejal odlični sprinter, ki je dejal, da se kljub menjavi imena in sponzorstva počuti varno.

Še posebej, ker ima zagotovila, da bo ob nadaljnjem financiranju moštva s strani avstralskega lastnika prejel podaljšanje pogodbe za sezono 2021.

“Klub se je zavezal, da bodo kolesarjem podaljšali pogodbe, če bodo šli z isto zgodbo in istim proračunom naprej. Zato tega pritiska glede podaljšanja pogodbe ne čutim večjega kot sicer. Moj menedžer se je ob tem dogovarjal z ekipami, a nič ni odločenega. Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost,” je dodal Mezgec.

V tej sezoni ga najprej julija čakajo dolgotrajne višinske priprave, ki jih bo opravil samostojno v Livignu v Italiji, medtem ko bodo deli ekipe na višinskih pripravah v Andori in Sierri Nevadi.

“Program sezone je še zelo neureden. Lahko povem, da začnem z dirko po Poljski. Julija sledi cel mesec višinskih priprav, da najdem približek top forme. Nato pa upam, da bom z vsako dirko za kakšen odstotek bolje pripravljen,” je sklenil Mezgec.

 

Foto: Sportida.com
VIR: STA

Zadnje video vsebine

1

VIDEO: Dybala kot Messi, Ronaldo kot topničarji, Costa v “pajka”...Več

2

VIDEO: Sassuolo do remija z evrogolom v zadnji minuti...Več

3

VIDEO: Ribery kot v najboljših letih, pošalil se je z obrambo Lazia...Več

Najbolj brano ta mesec

1

Kakšna blamaža Barce! Katalonci vodili z 2:0, tri sekunde pred koncem pa izgubili...Več

2

Oblak: Beckenbauerju sem rekel, ti samo javi pa pridem!...Več

3

Oblak madridski kralj prostih strelov (VIDEO)...Več